09 mars 2010

Minns ni?

Det fanns en tid då man duschade gemensamt pojkar/flickor & den tiden var lågstadiet på sent 80-tal. Det roliga med dessa efter-gympa-duschar var väl inte duschningen i sig, utan däremot outfiten man hade på sig. Alla hade nämligen på sig såna här konstiga duschmössor a´la astronaut/svetshjälm/radioaktivstrålning.

De fanns i blått & rött & passade huvudet lika bra som en fyrkantig låda gör. De är så nostalgiska att jag inte ens hittar en bild på nätet, så jag fick utnyttja mina färdigheter i paint istället.

Sweet memories!

14 kommentarer:

Fia sa...

Alltså.. Va?! Skojjar du?! :) Har inte det minsta minne av några sånna där huvudbonader, vilket skämt ;P Kom inte ens ihåg att man duschade gemensamt, kanske för att jag gick i byskola?

Hanna sa...

Nej, efter diskussion med gammal klasskompis på fejjan så kom jag på att det var i föris vi duschade gemensamt & redan då fanns de. Sen höll de nog i sig i några år, för alla hade dem verkligen - det kanske var en "plassargrej" :)

Fia sa...

Haha.. ja helt sjukt iaf.. Men rätt skoj :)

Ea sa...

Yes, jag hade en blå. Genialiskt! Ge mig tillbaka :). Måste nog hem till morsfars och kika om den finns kvar ;).

Hannah sa...

Men vadå? varför hade man en sån?

Hannah sa...

Men vadå? varför hade man en sån?

Elin sa...

Men inte minns då jag något sådant! Kanske var du i sista årskullen som hade sånna (i Vilhelmina) eller så har jag förtängt alltihopa?! =)

Lina sa...

MEN VAD?! Nästan otäckt ju, inatt när jag inte kunde sova låg jag och filosoferade över just dessa duschmössor.
Det var bara en tjej i min klass som hade The Real Shit. En röd. Det var ju superhäftigt när hon drog på sig spaceship-mössan efter gympan. Ibland lånade hon ut den, så man fick prova på upplevelsen i att duscha med svetsarhatt.
Medans resten av oss sprang ut på rasten med blöta toppar var hennes blonda svall alltid kruttorrt och skinande blankt. (Det sistnämnda hade säkert inte med mössan att göra, men ändå!)

Dina nostalgibloggar får mig att ligga och grubbla över sånt här, men att du skulle skriva om just dom, just idag.. Fint som snus!

Marica sa...

Jag hade en vit har jag för mig, skitbra så man inte var blöt om håret :) Men en aning otäckt att ha den på sig tycker jag som lider av klaustrofobi..

Men att duscha gemensamt har jag aldrig vart med om.

Marica sa...

Jag hade en vit har jag för mig, skitbra så man inte var blöt om håret :) Men en aning otäckt att ha den på sig tycker jag som lider av klaustrofobi..

Men att duscha gemensamt har jag aldrig vart med om.

Hanna sa...

Att det ändå inte är fler som minns dem, var det nåt typiskt för speciellt vår klass eller? För alla, ALLA, hade dem verkligen & de var så jäääääkla fula.

Dock håller jag med Ea, jag skulle vilja/behöva ha en idag, fan va praktiskt.

Tänk va kul att ha en sånhär på badhuset en lördag nuförtiden, det svåra skulle ju vara att hålla ett gott face när man träffar på jämnårig bekant eller nåt :)

Patric sa...

Nostalgi at its best! Hittade nårra andra sidor om "duschhjälmen" :)


http://blogg.passagen.se/painkiller_suzy/entry/duschhj%C3%A4lm
http://www.sporthoj.com/forum/showthread.php?t=204801&page=3

Anonym sa...

Kommer verkligen ihåg detta sjuka fenomen, för det första unisex-duschningen och för det andra space-duschmössorna. Bissart.

Anonym sa...

Jag och hela min klass hade dessa röda/blå duschhjälmar (80 tidigt 90-tal), kommer inte ihåg varför, men att det var något slags krav från lärarkåren. När jag sedan i tredje klass bytte skola till grannkommunen och kom till gympan med min fina duschhjälm så blev jag totalt utskrattad. Trenden hade väl inte nått dit riktigt.