26 mars 2010

Junis sovrum - orenoverat.

Längst bort i korridoren så finns ett sovrum som skall bli Junis. Just nu sover hon i rummet bredvid eftersom det ska renoveras innan hon flyttar in, men eftersom bebis ska få Junis tillfälliga sovrum om typ 3 månader så är det dags att börja renovera nu!
Det är inte litet & inte stort, det är precis lagomt för ett sovrum. Just nu är väggarna beige & så är det nåt golv liknande ek lagt. Precis som resten av huset är fönsterkarmarna rödbruna & skitfula, så dessa ska förstås bli vita.
Rummet ligger på solsidan så det är alltid ljust & fint därinne. 2 garderober finns redan, så de skall nog bara sättas nån vaxduk på & nya handtag så att de blir snyggare. Dörrkarmen ska bli vit & dörren (precis som alla dörrar i huset) är skitful så den skall bytas ut mot en vit snygg dörr från Byggmax, alla dörrar skall förstås bytas ut eftersom.
Ja, huset är som sagt "renoverat", men det är då riktiga klåpare som gjort det! Det är så jävla illa renoverat att man bara kan skratta, men det gör ju egentligen ingenting då vi ändå ska göra om allt. Det är söl precis överallt, golv, tak, karmar etc, de har inte använt nån maskeringstejp direkt & där de väl har gjort det så sitter den kvar fastmålad. Jag säger bara det; Kan man inte renovera så skall man låta bli, det blir bara förjävligt! Har aldrig sett värre renovering faktiskt.
Ja, precis överallt som sagt. Taken är fulla av väggfärg, väggarna är fulla med takfärg & framförallt...
De har inte ens brytt sig om att måla jämnt! Det är så jäkla flammigt att man bara vill spy, är det någon 3-åring som varit i farten undrar man? Varför har ingen reagerat på att det ser förjävligt ut? Varför ens göra ett halvdant jobb om man ändå kostar på för att göra om?
Hade det inte varit för allt fusk så hade rummet fått vara beige, men nu måste vi ju fixa om. Inte ens klickgolven har man lyckats speciellt bra med, de är inte helt ihopknackade överallt & de är då sågade av en blind utan måttstock - nej, det ska bli kul att göra det bättre åtminstone! :)


2 kommentarer:

Lin sa...

Men herregud.. Snacka om klåpare, så komplicerad är ju inte maskeringstejp om man säger så.
Lycka till med renoveringen i alla fall!

Sv Mötley väst:
Tack som fan! Jag vet alltför väl hur du menar.. Har visserligen hållt på ett tag nu, men i början slaktades flera oskyldiga plagg av gemensamma krafter från mig och min gamla symaskin.

Jag har sytt saker i olika modeller tidigare, mäter efter dem och ritar om helt enkelt. Går likabra att rita efter ”vanliga kläder” också skulle jag tro.
Testa dig fram, det är himla kul när man får till det!

johanna sa...

Men tänk på att du får fixa det exakt hur du vill nu! :D