04 mars 2010

Årets mösstrend.

Mormor överraskade mig igår med en nyvirkad OS-mössa, sicken tur va? Det är ju slut på garn i typ hela Sverige så hon ojade sig över att det inte blivit rätt färger, men allvarligt, vem bryr sig - mössan är ju apsnygg! Tack mormor!
På 70-talet fanns ju däremot en snubbe som hette Ingemar Stenmark & han var väl killen som skapade dåtidens mösstrend. "Stenmarksmössan", "nallemössan", "tärnabymössan" - kärt barn har många namn. Den här ovanför är ju en klassiker, men det fanns även med renar & snöflingor osv & nånstans i Tärna satt hans ömmande moder & stickade mössor för att sonen alltid skulle ha en bra vinnarmössa.

70-talets skihat är ju så snygg att man bara vill dö! De finns ibland på Tradera osv, men det känns ofräsch, jag vill ha en nystickad. Det är dock väldigt svårt att hitta mönster idag, men här & här har jag hört talas om att det kan finnas mönster. Jag vill ha en sånhär nallemössa också, den är ju smashing! Har ni sett nåt mönster nånstans så hojta!

Åter till årets mössmode, OS-mössan. Den är förbannat skön ska jag erkänna, en såndär mössa man vill ha på dygnet runt för att värma huvudet med. Jag ser, lockigt hår till trots, inte klok ut så skit i min urtrötta uppsyn & ta en flukt på min mysiga gåvomössa.
Tack världens bästa mormor, nu måste du lära mig sticka/virka också!
5 kommentarer:

Ea sa...

Men jösses, jag har sjukt nog ALDRIG sett dig i lockigt hår. Så himla fin du är :).

Alexandra Neudatjina sa...

Het mössa :D

Hannah sa...

Den va ju faktist väldigt lik ordinal färgerna.:) skulle inte se nån skillnad om du inte hade skrivit det..:)

Du va himla fin i lockigt.:)

Anonym sa...

Taname huvitava blogi

Anonym sa...

http://www.facebook.com/kolssonofsweden