01 februari 2010

Tand-update.

Jo, jag gick till privattandläkaren här i byn & han var grymt gullig! Kommer aldrig att byta tillbaka till folktandvården igen efter att ha varit hos honom, som tandläkarrädd behöver jag en viss trygghet & jag känner att helylle-Björn kan ge mig det :)
Han ville inte röntga tanden eftersom jag var preggo så därför kunde vi inte dra ut den - tacka gud för det säger jag! Istället fick jag en provisorisk lagning som förhoppningsvis håller till att jag tryckt ut kiddet.

Jag får alltid göra stora ingrepp när jag är preggo, förra gången fick jag genomgå en rotfyllning & då gick det bra att röntga. Eller det gick väl bra nu med, men han hade jobbat i England i 3 år & där gör de absolut inte röntgen på gravida så han ville absolut undvika det nu också. Jag klagar inte, jag får mer tid att ladda/gruva för tanddragning bara.

Imorgon skall jag dock dit på riktig kontroll, samt lagning av ett hål som han såg på en gång. Känns bra att få kolla upp käften lite, det är alldeles för sällan. Dessutom måste man ju passa på att utnyttja F-kassans bidrag också & allt det där.
Jag går dit med andan i halsen, men jag vet hur skönt det är när det väl är över. Sedan drabbas man även av extrem tandhygiensskötsel i typ 3 dagar tills man glömt allt igen ;)

Inga kommentarer: