05 februari 2010

Storyn om aporna.

Lillan har en snutte som heter Apan Apansson. Apan är den viktigaste i hennes liv & hon rör sig sällan en meter utan Apan. När det skall vilas & sovas är det ett måste att ha med Apan, även om hon skall vara nånstans som inte är hemma. Apan är trygghet för Juni & vi insåg att vi var tvungen att köpa en till, en precis likadan alltså, för tänk om Apan skulle försvinna någongång?

Ser man på bilderna är det svårt att tro är det är likadana apor, men så är det. Den riktiga Apan är dock inte "chenillemysig" längre, utan luddet har tvinnat sig till hårda trådar & hela Apans har tappat sin forna färg & glans. Den nya luktar förstås även nytt & den riktiga luktar använt, rätt illa om vi ska vara ärliga.
Juni spydde igårnatt & Apan blev nerspydd & luktade ju värre än någonsin. Jag stoppade in honom i tvättmaskinen, men Juni skrek som en stucken gris & försökte förtvivlat öppna tvättluckan. Tårarna spröt, jag tappade hörseln & fick till slut med våld bända lös lillans fingrar från tvättluckan & bära ut henne i köket.

Det tog långt tid att smälta att "Apan Apansson behöver bada Juni, precis som du behöver ibland".
Jag försökte trösta med apkusinen, men den kastade hon iväg & slog i väggen, det var inte alls samma sak! Apkusinen är skiiiiit! Vi måste alltså få apkusinen att bli lika använd som den riktiga för att den överhuvudtaget skall få nån framtida funktion när nöden kräver.

När väl Apan Apansson kom ut & hade torkat så var allt glömt. Juni tog sin älskade & satte sig med honom i soffan & mös en stund, precis som att de tog igen förlorad tid med varandra. Apan luktar fortfarande använt & "illa", men inte spya iaf. När kvällen väl kom var dock Apan borttappad & det visade sig då att ägaren självmant hade stoppat in honom i tvättmaskinen igen.

Vi alla skulle behöva en sådan som Apan, tänk att ha så mycket trygghet i en sån enkel sak.1 kommentar:

kajjan sa...

Bellan har ju sin elefantsnuttis eller rättare sagt 3 st likadana...jag fösöker att tvätta den en gång i veckan oxh varva dem så att hon inte ska fastna för den där använda lukten. Har gjort det sedan dag ett och det funkar faktiskt! kors i taket=)

Vi måste ta en träff snart! Har ju biobiljetter som ska delas ut.=)
Vad säger ni om i veckan, måndag kanske?eller tors, eller fre?