22 februari 2010

Pannkaksjäveln häromdagen.

Jag kan fan inte göra ugns/tjock/fläsk-pannkaka, jag ger upp. Jag har typ testat 4 ggr & den blir ALDRIG bra, inte ens nära. Såhär ser den ut när jag ska ta ut den, som klippiga bergen ungefär & typ en deci hög. När den kommer ut så visar den sig ändå bara vara typ 3 mm tjock & med papprig konsistens. Jag blir fan galen, jag blir arg, förbannad & irriterad!

Kan nån hjälpa, hur gör man, vad gör jag för fel? Recept, ugnstemp, insidertips, vadsomhelst - jag hatar det här!!!


9 kommentarer:

Elin sa...

Haha... ja jag kan tyvärr inte komma med några tips. Tycker bara att det är skönt att se att det är fler som inte klarar av att göra ugnspannkaka. =)

Hannah sa...

Lite hemma"fru" tips.:)

prova "baka" men vanlig ugn och inte varmluft, ha ett ägg extra och ha i lite bakpulver.:) och DUBBEL smet!

Ea sa...

Haha, I love this. Vad fan har du skapat för monster? :D

Hade ju dock varit lite enklare att lösa gåtan med ett recept. Vissa ugnspannkakerecept ska nämligen vara sådär bubbliga, det finns tydligen folk som gillar sånt.

Marie sa...

Vi har alltid haft samma problem tills jag upptäckte en sak som förändrae världen...eller nej men...typ.
I en liten liten ruta i kokboken fanns ett typ "obs!" där dom skrivit att om man har en långpanna av det större slaget, vilket vi tydligen har så hade dom skrivit ut vad man skulle ha mer av i smeten och hur mycket mer. Efter det blir det oftast superbra kakkor. Om du inte har en sån ruta kan jag skicka det receptet så får du jämföra om det kan bero på det.

Josefine sa...

Dubbel smet och lägre temp i ugnen! Då funkar de!

Baby sa...

Fotnot: Vi har varit inne på det förut men det tål att nämnas igen. Namnet på rätten är förresten rätt och slätt pannkaka. Pannkaka heter den så klart för att den tillagas i ugn. Jag kan fortfarande inte komma överrens med det faktum att vilhelminaborna säger pannkaka åt det man steker i stekpanna - det är ju plättar. :)

Therese M sa...

Men funkar det inte som med ägg? Att man kan öppna och hacka lite med en gaffel och då blir det inte luftbubblor? du kan ju testa iallafall... Annars har ag inga tips, mer än att jag förljer ungspannkake reseptet och jag har då alltid lyckats. Eller, ja, jag suger på matlagning, men ju den maträtten har jag aldrig sett ut som ett slaktfält efteråt. :) Vi brukar oxå ha fläsk i botten..
good luck.

Hanna sa...

Tack för alla svar & tips! Jag ska sammanställa dessa & göra ett nytt försök. Jag ska börja med att lägga ut ett recept & sen får ni komma med eventuella synpunkter där så gör jag ett nytt försök snarast möjligt - det måste ju gå?!

Anonym sa...

För mig brukar det fungera med extra ägg, lite bakpulver och ha i öäggen sist och vispa inte äggen för hårt utan bara de som är nödvändigt. Och ha inte så stor form.