27 februari 2010

Melodifestivalen 2010 - deltävling 4.

Sibel - Stop
Väldigt Gaga-inspirerat om man ser till show & klädsel, men klänningsvalet gör att 85% av Sibel bara består av ben - för mycket ben. Kul att hon dissar sina sedvanliga ballader, men den här låten var verkligen inte bra.

Py Bäckman - Magisk Stjärna
Py har alltid sett vrakig ut, men hon har faktiskt blivit snyggare med åren tycker jag. Hon ser ut som en blandning av Ozzy/Janis Joplin & hon sjunger som Af Ugglas. Ja herregud, det var inte ett enda rätt här, låten suger.

Neo - Human Frontier
Han ser ut som en vampyr & påminner lätt om Salem & Mika & han låter som Mika också & varför inte lite Scissor Sisters? Sånt här gillar svenskarna, det vet jag, men det är absolut inte min grej.

Lovestoned - Thursdays
Det här verkar vara nån konstellation av folk som varit med i diverse musiksåpor osv. Jag fattar ingenting av gruppen & jag fattar absolut ingenting av låten. Värdelöst bara.

Anna Bergendahl - This is my life
Jag var en av få som inte gillade den här tjejen i Idol, men med det här startfältet så framstår hon ju bra. Bäst hittills skulle jag säga, även om det inte är någon schlager så var det väl åtminstone en ganska fin låt. Anna ser näpen ut & påminner om en 4-åring utklädd till fe.

Pernilla Wahlgren - Jag vill om du vågar
Hon satsar på axlar a´la MJ/Prince & i övrigt gör hon sitt bästa för att påminna om allas vår Kylie. Pernilla är dock B & har alltid varit, det ser ut som hon kör playback & låten är totalt värdelös. Hon har inte kommit en meter längre sedan 80-talet.

Noll Disciplin - Idiot
Det här är det pinsammaste jag sett, vad är åldersgränsen för att vara med & har de verkligen passerat den? Det här hade kanske passat i Lilla Melodisfestivalen om ens det, det är verkligen det värsta jag sett & hört på länge. HAHA!

Peter Jöback - Hollow
Jöback är musikal & ja, det låter musikal, that´s it. Som sista bidrag ikväll så kan jag bara konstatera att cirkusjackor är trendigt om man nu missat det, jag tror det är 3 bidrag av 8 som bärt dem. Inget för mig, men tydligen poppis & samma sak gäller väl med Jöback - han är inget jag gillar men man vet ju på förväg att Sverige kommer att älska honom vad han än kommer med. Gäsp!

***

Bäst ikväll: Ingen, måste jag välja tar jag Bergendahl.
Sämst ikväll: Måste vart sämsta startfältet hittills, minst lika dåligt som förra iaf, så det är hård konkurrens. Dock var Noll Disciplin överlägset pinsammast.
"Bästa" schlagerlåt: Men gud, tvinga mig inte. Får väl säga Jöback då i brist på någon bra alls.

Läs mer exempelvis här!

Inga kommentarer: