20 februari 2010

Melodifestivalen 2010 - deltävling 3.

Alcazar - Headlines
Jag hatar den självgode Andreas, punkt. Kvinnor i korsetter gör dock aldrig en dålig show & de levererar en typisk dänga a´la Alcazar. Inte deras bästa, men trallig. Andra chansen?

Johannes Bah Kuhnke - Tonight
Sjunger han inte rätt falskt emellanåt? Tycker det låter som en låt som Idol-vinnaren kunde ha haft som vinnarlåt, rätt intetsägande för mig alltså...men allvarligt, han sjunger ju som en kråka?!

Elin Lanto - Doctor Doctor

Det känns öststat, tyvärr Elin. Killen har smink i Kiss-stuk, de försöker sig på nån rock & det hela luktar Britney Spears när a´la "I love rock n roll" i filmen Crossroads = inte rockigt. Njae.


Erik Linder - Hur kan jag tro på kärlek

Jag älskar Gärdestads låtar & hade höga förhoppningar. Tyvärr blir detta lite för mycket Disney & för lite känslosamt. Jag tror det är lammköttskillen jag inte gillar, en snubbe som med raspig röst sjunger om hur han blivit sårad hade jag köpt däremot. Tycker dock låten fått oväntat dålig kritik, det är egentligen en rätt söt låt (jag älskar ju som sagt GärdestadI), men killen är B.
Getty Domein - Yeba
Vad är detta? Melodin är väl ok, men det låter typiskt jamaicansk. Jag vill veta vad han sjunger om & jag fattar ingenting. Hade passat som soundtrack till nån film om backpackers eller nåt, typ a´la Beach men inte till schlager.

Timoteij - Kom
4 typiska bloggbrudar goes Sarek eller nåt. Gillar inte grejer där folk så uppenbart bara låtsasspelar på instrument, det blir ju bara för fånigt. Kommer säkert att slå på radio & det förvånar mig inte om folk gillar det, eller ja, barn iaf.

Darin - You´re out of my life
Tydligen favorittippad & kommer säkerligen att gå vidare direkt. Darin sjunger skitbra, men blir konstigt nog mer & mer lik Sebastian till utseendet för varje gång man ser honom. Låten är väl fin & sådär, men jag har aldrig nånsin gillat ballader så jag tycker tyvärr att det är trist.

Crucified Barbara - Heaven & Hell
Har aldrig varit nåt större CB-fan, men har sett dem ett flertal gånger live. Tycker förstås att de är bra dock, låten är väl helt klart mest i min smak även om jag aldrig gillat "tjejrock". Lite väl mycket powermetal a´la 80s kanske, men fine.
***
Bäst ikväll: Crucified Barbara, eller varför inte disco-Alcazar? Hehe.
Sämst ikväll: Johannes Bah Kuhnke
Bästa "typiska" festivallåt: Jag VET att Darin kommer att ta hem det, men jag säger likt förbannat Alcazar.

Jag tycker att schlager ska vara glatt, tralligt & fartfyllt & jag hatar alla smäktande ballader. Det spelar alltså ingen roll vilken kvalité det är på balladerna, jag tar ändå discodängorna i brist på annat. Tydligen är det dock ute att ha trallig pop så alla mina "favoriter" åker alltid, haha! :)

Mer om tävlingen på Aftonbladet.

6 kommentarer:

Fia sa...

Extremt dåligt ikväll måste jag säga.. Dammit!

Om jag ska välja en som är bäst skulle jag dock välja "Doctor doctor", hon hade ju snygg kropp iaf ;P

Jossan sa...

Tyckte det var en svår omgång! Ingen som var jättedålig men heller ingen som stog ut och gjorde något större intryck... Gör Melodifestivalen testet på min blogg :)

Sanna sa...

du och jag tyckte ganska lika ang lördagens deltävling i melodifestivalen =)

Lina sa...

Jag som inte följer melodifestivalen tycker det är så kul att läsa dina deltävlingsrecensioner. Jobbade lördagkväll, och var sen alltför upptagen av OS, men hann se en snabbgenomgång.
Jag fick (otrevliga) rysningar av den där "Hur kan jag tro på kärlek" Hej frikyrkoförsamlingsmöte!
Nåväl.. Tänkte just där och då att "Sen ska jag kolla vad Johanna skrivit". Och se..!

Me likie helt enkelt!

Therese M sa...

Asså allvarligt, jag hörde knappt den där löåten men för ett ögonblick fick jag för mej att en av raderna var, "bla bla...help me, my pussy aches(alltså smärtar, maybe felstavat)" iallafall..ja ba: "what?" Sen lyssnade som fan på alla genomgångar, men jag hörde det inte igen... SA HON DET ELLER INTE? hon var ful hur som helst. Jag vill rösta på Yeba i ren trots man jag gjorde det inte :)

Hanna sa...

Det är något jag älskar att hata med denna festival. Man vet ju att det är skit, men ändå engagerar jag mig, jag vet inte varför.

Kanske är det för att jag måste sitta nykter alla helger & tar det kula jag får? I detta fall melodifestival istället för öl & utegalej :)

Therese, du fick mig nyfiken. Jag måste lyssna.