06 februari 2010

Melodfestival 2010 - deltävling 1.

OLA - Unstoppable
Ola var söt en gång i tiden, men hur ser han ut nu? Frisyren lämnar mycket att önska & förövrigt är jag ganska less på allt snack om den här ständigt återkommande Natalie. Låten är väl inte helt off, men den är heller inget jag kommer att komma ihåg.

JENNY SILVER - A place to stay
Hon ser ut som en blandning av Bree i DH & Lady Gaga. Låten påminner svagt om Saint Etiennes "He´s on the phone" & är en underlig blandning av dance & ja...nån mainstream singer/songwriting. Jag förstår mig inte på nånting alls, men den är ju inte direkt urkass heller.

LINDA PRITCHARD - You´re making me Hot-Hot-Hot
Tjejen som aldrig tog sig vidare Idol. Den absolut tralligaste låten hittills & den påminner om alla dessa gamla grekiska popdängor. Hon ser även ut som typiska grekiskor/turkiskor med sina turk/grek-dängor brukar se ut & resultatet blir väl faktiskt helt ok.

PAIN OF SALVATION - Road Salt
Jag läste i SwedenRockMagazine för länge sedan att PoS skulle vara med i melodifestivalen & har sett framemot vad de har att komma med. Jag älskar hans röst & jag blev faktiskt genast förälskad i denna vackra låt! PoS är ju ett metalband så att höra det här överraskar mig faktiskt. Jag tycker att de är GRYMMA, men visst, de kommer ju aldrig att ta sig vidare. Låten är en typisk AHA-dänga btw. I love it!
ANDERS EKBORG - The Saviour
Precis en sån här låt som jag inte gillar. Högtravande, operaaktig & den känns allmänt som en italiensk dänga. När kören kommer in vill man bara spy av alla musikalkänslor den framkallar & ja, jag har inte mer att säga. De här typerna av låtar finns det minst ett exemplar av varje år & de brukar alltid slå på radio men de kommer aldrig in i mitt hus inte.

JESSICA ANDERSSON - I did it for love
Det här är en av Babys kändisflings, don´t ask me why, men det gör mig förstås direkt negativ. Dock är låten dötrist & den säger mig ingenting, en såndär typisk ballad som glöms bort. Jag tycker inte riktigt hon behärskade de höga partierna & låten allmänt känns martyrisk & som om en 12-åring skrivit texten.
FRISPRÅKARN - Singel
Är inte mycket för svensk rap, men ändå tycker jag att den här åtminstone var bättre än den genomsnittliga svenska rapscenen. Han påminner mer om Mange Schmidt än Latin Kings t.ex. Dock känns den malplacerad i sammanhanget & hur välklädd han är så kommer han inte längre än till Tracks.
SALEM AL FAKIR - Keep on walking
Han är söt, sjunger ljuvt & spelar dessutom piano. Gäääsp! En sånhär typisk låt som alltid spelas på radion & som gemene man gillar, men det är precis sånt jag inte gillar. Jag kommer inte ens ihåg den så här 2 minuter senare & då får han inte bra betyg.
***
Bäst idag: Pain of Salvation
Sämst: Jessica Andersson/Anders Ekborg
Bästa typiska festivallåt: Ola kommer att dra röster, men jag skulle föredra Linda Pritchard alla gånger.


Läs mer om Melodifestivalen på Aftonbladet.

Inga kommentarer: