22 februari 2010

Hanna om dagens musik.

Idag är jag dödssjuk men gick till jobbet ändå för att inviga mina nya radiohörselkåpor. Jag lyssnar aldrig på radio i vanliga fall så jag missar ofta allt "nytt" som inte tillhör den genre jag vanligtvis lyssnar på, men idag lyssnade jag alltså hela dagen.

Läste Elins blogg & när jag såg hennes val på låt så började jag skratta lite eftersom jag själv kom ihåg när jag lyssnade på den här låten idag. Se video nedan.


Först tänkte jag; "Nej, nu har Takida släppt nåt nytt igen...", men sen när jag hörde texten så började jag asgarva! Det var den mest pretentiösa låt jag någonsin hört sedan Pretty Maids, men den här var till skillnad från Pretty Maids totalt ocharmig & bara pinsamt dålig. Det kändes som att texten var skriven av någon "jagönskarmigfredpåjorden-anhängare" i lågstadiet & sen har nån snubbe med "den där typiska Takida/Volbeat"-rösten lagt på sång.

Gaah, jättedåligt tyckte jag! Tydligen hade den här låten bara slagit i Sverige så jag antar att jag inte tillhör det typiskt svenska tycket där - kasst i min mening! (No offense Elin, det är nog fler som tycker som du än som tycker som jag, haha)

Pretty Maids då? Ja, här nedan kommer den här tokroliga låten Please don´t leave me.


Jag hörde den här för första gången på Sweden Rock 2007 när jag satt nedanför deras scen & det var typ 30 grader varmt i skuggan. Jag skrattade redan då, men sen har jag börjat gilla den trots att det är så pinsamt dålig text på den här med - lågstadievarning som jag kallar det.

Dock är den trallig &, i mitt tycke, totally fabulous rent utav! Jag blir så glad när jag hör den & sen om det är för att jag kopplar det till öl i sommarvärmen på rockfestival eller om det är för att den är så gullig, tja, det vet jag inte.

Förutom pretentiösa Rise Against så hörde jag förövrigt den totala slakten på R.E.M´s klassiker Everybody Hurts, hörde ni den? Det var nåt projekt som Simon Cowell gjort som kallades Helping Haiti & artistensemblen bestod av Mariah Carey, Bon Jovi, Westlife, Robbie Williams, Leona Lewis, Kylie Minogue, Rod Stewart, Alexandra Burke, Miley Cyrus, Take That, Cheryl Cole, JLS, Mika, Michael Bublé, James Blunt, James Morrisson, Susan Boyle & Joe McElderry.


Den var så jävla dålig!!! Lyssna på originalet istället är mitt tips.

3 kommentarer:

Elin sa...

Haha... no offense taken! Smaken är ju som baken! ;)

Elin sa...

"no offense taken" Så heter det kanske inte. Men du vet vad jag menar! =)

Hanna sa...

Jag tror det heter så, det låter då rätt när du säger det :)