24 februari 2010

Entrén.

Vi har inte ens flyttat klart än, har fortfarande kvar saker i gamla huset pga tidsbrist, men jag ska börja lägga ut några bilder på hur det ser ut i det nya huset iaf. Au natural som man säger, ofixat & oinrett dvs.
Ja, vi har ju ett klassiskt Älvsbyhus vilket gör att man alltid går in "fel" väg, ni vet, genom bakdörren. Framdörren används ju aldrig i dessa hus av någon anledning, så inte heller vi - än. De härliga 7o-talstapeterna är som nyskick & jag fullkomligt älskar dem, se vilket mysigt ljus vi får på kvällen när det är mörkt - det är sådär härligt sjuttiotalsmurrigt!
Ja, entrén är ju egentligen en tvättstuga så därför står en tvättmaskin & en slask inträngda här i ett trångt hörn. Dörren går till pannrummet, garaget & ekonomiavdelningen med 3 rum. Alla dörrar & karmar i hela huset ser ut såhär & det är ju verkligen fruktansvärt fult, så alla karmar skall målas vita & alla innerdörrar kommer bytas ut mot billiga vita från Byggmax - det kommer göra susen!
Mina favoritljuslyktor kommer från Lagerhaus. De har den där härliga 50-talsformen & den orangea färgen är ju to die for. Passar perfa mot de orangea väggmedaljongerna.
Mellan tvätthon & den inbyggda tvättbänken så går dörren in till själva huvuddelen av huset & där kommer man direkt in i köket.
Här är den inbyggda tvättbänken framifrån, den går ju att riva loss förstås, men då åker ju den underbara tapeten & det vill jag verkligen inte! Den står ju egentligen i vägen om det är en hall man vill ha, men nu har vi bestämt oss för att göra en renodlad tvättstuga här till sommaren så då får den faktiskt vara kvar. Vi ska bygga igen ytterdörren & sen ska vi ha entrén där den riktiga entrén faktiskt är. Även dörren till ekonomiavdelningen skall byggas igen för vi kommer att slå upp en annan öppning dit från vardagsrummet istället.

, kontentan är att det bara blir en tvättstuga av detta & då är den precis lagom stor. Vi måste bara köpa en torktumlare bums, hur fan överlever folk utan tumlare?! Det är tidskrävande att hänga, tvätten blir hård & den torkar så sakta ibland att den känns ruggig & "sur". Nej, vi ska köpa en bums!
Entrén/tvättstuga sett från köket. Ytterdörren har en ramp upp på utsidan eftersom det har bott en handikappad här förut, men den kommer tyvärr att ryka då vi bygger bort dörren. Garaget är precis utanför i anslutning till huset.
Tråkig bild, men bara för att avsluta "rundvyn" i entrén. Så ser det alltså ut, vi har inte gjort något förutom att ställa in ljuslyktorna, dörrmattan, lampan & blommorna för vi har som sagt knappt flyttat in. Jag älskar hallen, men jag har ju den här smaken, men den kommer definitivt att bli bättre som renodlad tvättstuga med enbart en öppning & två fönster (sätter in ett extra fönster där vi bygger igen).

That´s it! Här kommer det alltså att hända en hel del, men först till sommaren!

2 kommentarer:

Therese sa...

Så snyggt!! Älskar tapeten! Precis min smak! :-)

Fröken Viktig sa...

Fin blogg du har :)