13 februari 2010

Melodifestival 2010 - deltävling 2.

Eric Saade - Manboy
Klatsching dänga av söt lammköttspojke. Låten är precis vad man kan förvänta, varken mer eller mindre. Dock, varför regnet, det måste ju vara skitdrygt att vara blöt sen? Kommer givetvis att slå på radio, lika säkert tar den sig vidare.

Andra Generationen & Dogge - Hippare Hoppare
Men varför? Dogge känns så ute nu, han var "bra" förr, nu är konkurrensen så stor & han har inget att komma med i jämförelse med alla andra förortsrappare. En typiskt bosniendänga tycker jag, vi har hört det förr & det förvånar mig inte om det går hem.

Anna Maria Espinosa - Innan alla ljusen brunnit ut
Ja, man hör ju direkt hur tråkigt det här kommer att bli, jag hatar såna här tråkiga ballader. Tråkig låt, tråkig tjej, tråkig röst. Gäsp.

Highlights & MiSt - Come & get me now
Jag gillade förr den här prettyboyen som var med i dansbandskampen, men hur ser han ut idag? Vars har stylisten hållit hus? Typisk dansbandsdänga & jag måste säga att han sjunger relativt dåligt idag. Flopp.

Pauline - Sucker for love
Bruden har ju faktiskt rätt härlig röst & låten är väl helt ok, men svårplacerad. Tilltalar definitivt en viss publik, men långtifrån majoriteten. Knappast schlagermaterial.

Andreas Johnson - We can work it out
Jag hatar tyvärr Andreas som artist, jag klarar inte av karln & därav hatar jag även hans musik. Detta är en typisk gnäll-Andreas-låt & ja, jag hatar det. Hur långsam kan en låt va?

Kalle Moraeus & Orsa Spelmän - Underbart
Jag blir inte klok på det här, det är typ folkmusik men varför spelar (?) karln elgitarr? Utan elgitarr & med ett kanske mer karismatiskt gäng på scen så hade inte låten varit fullt så dålig - folkmusik eller ej.

Hanna Lindbladh - Manipulated
Är det transdansare? Hursomhaver, hon låter faktiskt lite som Madonna, eller rättare sagt som Madonnas musik nuförtiden (& hennes gamla 80-talsklädsel). Många tycker nog det här är ett litet sluttybidrag a´la öststat, men allvarligt - jag köper det. I´m an easy girl, det är åtminstone lite party.

***
Bäst idag: Hanna Lindbladh hur cheesy det än var
Sämst idag: Startfältet allmänt, dåliga artister, dåliga låtar
"Bästa" schlagerlåt: Jag tippar att det är Manboy som drar folkets röster


Mer om melodifestivalen på Aftonbladet.

Inga kommentarer: