02 februari 2010

Bite me? Njae.

Nyss fick jag domen av Herr Dentist. Så många hål som jag hade idag har jag inte haft på 10 år minst, men jag ska inte ljuga, det har hänt förr.


Jag hade 4 hål. Nej, nu ljög jag, jag hade 5. Ett i visdomstanden som jag skall dra ut i sommar så den kommer inget att göras åt, men även ett hål i andra visdomstanden samt tre övriga hål. Muntert, jomenvisst.


Jag gnisslar så mycket tänder att han häpnade över min käkmuskulatur. Bettskena är ett måste, vilket jag vetat i flera år, men nu kommer det att ske. Hade även fått massa erosioner bakom tänderna & detta berodde förmodligen på att jag haft konstant sura uppstötningar sen graviditeten med Juni & har så än - det fräter tydligen som attan på tänderna.

...men ni ska veta att jag är noga med mina tänder. Jag borstar flera gånger per dag & sköljer alltid med flour varje kväll & ofta även på mornarna. Vad får jag för det? Jo, en jävla massa hål. Man blir så jävla motiverad att vara duktig när man får så mycket för det, eller hur?


Var senast hos tandis 2008 så det var ju inte så länge sedan. Dock vet jag ju att jag haft hål i visdomständerna i flera år, men de har aldrig påtalat det här i Vilhelmina så tandläkarna på Folktandvården måste ju antingen vara dåliga eller ignoranta? Jag har som bara väntat på att de ska säga till, men när de inte gjort det så känner jag som att jag "klarat" mig på nåt sätt :)


Hursomhaver. Han gav mig order om att ringa till doktorn & tvinga dem att ge mig nåt mot de sura uppstötningarna, sen skulle han även skriva ut ett recept på bättre flour. Flouret på apoteket som jag använder var bra för gemene man sa han, men eftersom jag tydligen inte är gemene man så behöver jag starkare grejer. Sen skall det även inhandlas flourtabletter som jag kan smukta på.


Han sa förstås att det är mitt småätande som gör det, speciellt när man har graviditetscravings & äter hela tiden, men helt allvarligt - jag har svårt att köpa att det bara kan vara det! Varenda jävla käft går ju & småäter & håller sig knappast enbart till de rekommenderade 5(!) gångerna per dag man skall stoppa något i munnen. Ärligt, minst 90% småäter ju dagligen & jäkligt många har sämre tandhygien än jag & de får aldrig några hål i tänderna - ta min man som exempel!


Ja, jag är bitter, sur & förbannad. Ifall lillan ärver samma skittänder som jag, hur fan ska jag kunna motivera henne till att borsta bort tandtrollen varje dag om det inte hjälper? Vad ska jag trycka på liksom?

"Du måste borsta bort tandtrollen så du inte får några hål i tänderna, Juni! ...fast hål kommer du att få ändå, mycket fler än du förtjänar, men du luktar ju gott iaf"


Stackars barn som är födda till världen av en mamma med världshistoriens sämsta tänder. Nu ska jag gräva ner mig i självömkan & ladda för alla nästkommande tandläkarbesök & när jag mår som allra sämst ska jag begrava mig i tvättberget här hemma.


4 kommentarer:

Bumbi sa...

Aj din stackare! Är så konstigt att vissa har lättare och andra svårare att få hål. Jag har aldrig borrat, men bävar verkligen för första gången (det borde ju lixom bli rätt snart kan man ju tycka)

Tänkte kolla med dig om du spanat in Rock Blogs än? En grupp och samlingsplats för oss som skriver eller tycker om att läsa alternative/rockigt innehåll. Har du en egen blogg eller vet du någon speciell blog som du gillar extra mycket? Här kan man diskutera, sprida information och hitta nya grymma bloggar!
http://www.facebook.com/group.php?gid=283711834390

Ha det fint!
// Anna

Kerstin sa...

Så konstigt att ingen påpekat hålen i visdomständerna!! Karies smittar ju.. har du karies i en tand utan att åtgärda så sprider det sig i munnen. Det har då jag fått lära mig.

Jag fattar precis hur det är att ha dåliga tänder. En gång hade jag 6 st. Och precis som du är jag pedant när det gäller tänderna..

Jag har varit tvungen att dra ned på borstandet, gnuggandet och tandtrådandet. Fick så vansinnigt ont i tänderna för det minsta lilla. Det va visst inte nyttigt att hålla på så mycket heller, eftersom man nöter på emaljen (!?)

Anonym sa...

usch jag gillar inte alls folktandvården. Jag har haft ont i två tänder i flera år och både kännt och sett dem, om än de är små hålen. Men jag har också känt såhär "okej jag klarar mig så ont gör de inte" då de aldrig påpekat att jag haft hål där.

Men för ett år sen när jag var där blev jag less på att ha de så här. Jag påpekade de och de sa att nej du har inge hål. Men på nått vänster sa han "okej men har du ont så borrar vi då" Med lite sarkasm som att jag bara inbillade mig. När han väl borrat upp så sa han att det faktiskt var ett hål.

Men tyvär så har jag ju ändå ett hål kvar som "tydligen inte är ett hål" Nästa gång kanske man får han att borra där också så han får se att de faktiskt var ett hål ändå ;)

Sandra S sa...

Haha ja och till mig säger han såhär..nya tandläkarn..

"Visst har folktandvården berättat att du kommer tappa dom här tänderna? (har kvar 2 mjölktänder). Hade dom dragit dom då du var 14 så hade tänderna dragit ihop sig själva men nu kommer du tappa dom då du är runt 40 och behöva protes"

Hurra folktandvården..för inte fan har jag fått veta att jag kommer tappa dom tänderna, eller blivit erbjuden att dra dom.

Nog för att det är länge kvar till 40 för mig men det är ändå en jävla massa pengar som ska ut då, som jag hade kunnat slippa om folktandvården hade skött sitt jobb.