04 februari 2010

Att se skräcken i vitögat.


Jag är rädd för många saker. En av dessa saker är gammal mat, framförallt gammal mjölk. Det är först de senaste åren som jag kan dricka mjölk som går ut samma dag som sista-datumet, förut vägradet jag det. Nu kan jag till & med dricka mjölk DAGEN EFTER sista förbrukningsdag OM den varit oöppnad tills dess.

Varför jag är rädd är givetvis för att jag inte vill dricka sur mjölk. Jag har fått för mig att jag inte känner om mjölken är sur, så därför tar jag inga risker & chansar.

Idag hade Malin med sig mjölk på jobbet, vi har aldrig mjölk till kaffet i vanliga fall. Jag fyllde upp & drack med belåten min, men det var nåt som inte riktigt stämde. Det var mellanmjölk men smakade lite, lite grädde. Inte dåligt, men grädde & jag gillar inte grädde i kaffe.

Jag kollade förbrukningdatumet. "Malin, den här mjölken är ju gammal!" "Aldrig, jag öppnade den i måndags & drack senast" säger Malin. "Mmm, men den gick ut den 5:e..." säger jag sen. "Ja! Det är ju den 5:e idag?"
"Den femte JANUARI alltså..."

...men jag lever tydligen.

Inga kommentarer: