19 januari 2010

Vad betyder medmänsklighet för dig?


Jag är en arbetslös småbarnsmorsa med dålig lön, men kan jag så kan DU!
Aftonbladet startar en kampanj "En timme för Haiti" & den innebär helt enkelt att på torsdag mellan kl. 14-15 så jobbar alla för en sak - Haiti.
Är du beredd att skänka en timlön till folket därnere? Det är jag & jag uppmanar fler av er till att göra det. Jag skänker lätt mina 106,23 kronor för att ge Haiti en chans till någon form av återuppbyggnad & jag hoppas att fler inser hur mycket vår lilla timlön betyder för dem.
Var inte så själviska & håll på pengarna till ert nästa Frassebesök, tänk istället på de som tappat precis allt just nu & inse att det finns mer i livet än ytligheterna vi här i Sverige bryr oss om. Alla kan vi göra något, även DU.

9 kommentarer:

MLM sa...

Låter som en bra ide. Har inte räknat ut vad jag tjänar per timme, men jag slantar in några hundralappar så ligger jag på den säkra sidan :-)

Matilda sa...

Min blogg är skriven med passion och någonting äkta... älskar att skriva. Uppdaterar flera gånger per dag med spännande texter och bilder... Kika gärna in=)

http://MatildaSimonette.blogg.se

Anna-Leena sa...

...självklart ska vi hjälpa! Har sms:at in pengar både till Röda Korset och Läkarmissionen, men skall skänka det jag tjänar under den timmen också. Som du säger så är det en liten summa för oss, jag avstår gärna godis ett tag då nått sånt här hänt. Man vill ju att folk skall ställa upp för oss om vi behöver hjälp någon gång....

Anonym sa...

Hur kan du skänka en del av din timlön om du är arbetslös?

Anonym sa...

Håller med föregående talare, om du är arbetslös så har du ju ingen timlön.
Samt en annan tanke, tror du på fullaste allvar att Haiti hade skänkt pengar till oss om det vore tvärtom? Aldrig att jag ger dom en krona, bara för att folk tror att Sverige har det så jävla bra så kan dom ge pengar hit och dit, glöm det!
Och dom där otacksamma Haitijävlarna kan fan ha skiten, bara för att akuthjälpen kom för sent så protesterar dom nu och bygger murar med döda människokroppar, nej fy fan så respektlöst folk, var glada att ni får hjälp alls era jävla svin!!

Hanna sa...

Anonym 1; Jag jobbar timtid vid tillfällen, därför kan jag göra det....eller rättare sagt, VÄLJER att göra det. Jag jobbar bara 10 timmar den här veckan, men tänker ändå undvara en. De har nog mer nytta av mina 100 kr än vad jag har :)

Anonym 2: Dina rasistiska åsikter får du ha för dig själv, det är ditt problem & inte mitt. Haiti skulle förmodligen inte ha hjälpt oss NEJ, men vi har för det första pengar till att hjälpa oss själva & för det andra så skulle typ varenda käft i hela Europa hjälpa oss bara för att det skulle vara Sverige. Så är det.

Sen erkänner jag att jag tycker att det är konstigt att det alltid spårar ur i U-länder under kriser, det blir alltid inbördeskrig under katastrofer. har svårt att tro att det skulle vara så i Sverige, vi skulle nog hjälpa varandra mer istället för att plundra varandra, men vad det beror på ids jag inte spekulera i.

Givetvis finns det rötägg av dem, precis som här. Men jag tänker på främst på barnen, de förtjänar en bättre start på livet än så här. Tycker jag :)

Anonym sa...

Problemet är just barnen...

Att de blivit så många under så kort tid. Haitis befolkning har ökat ökat mångt mycket mer än vad det lilla landområde Tahiti utgör. För att föda alla hungriga barn har man huggit ner regnskogen med erosion som följd. Denna erosion har gjort marken känslig, så när jordbävningen kom rasade allt i större utsträckning än vad de hade gjort om de sparat sin natur på ön.

Visst det är hemskt att barn dör... Men hugger man ner regnskog och utrotar de arter som lever där så kommer naturens straff förr eller senare.

Anonym sa...

Du ANONYM vilken fegis du är!!! Du bor kvar hemma hos och tycker så jäkla synd om dig själv för INGEN vill ha dej. Våga stå för vad du skriver annars sluta. Du vet väl att dessa rasistiska uttalanden är förbjudna och går att spåra via din adress!! STOREBROR SER DEJ. Jag är en som letar efter rasistiska uttalanden som jag sedan kan anmäla.// Martin Karlsson

Redheadgrrl sa...

Det här är inte så svårt. När man väljer att hjälpa någon så gör man det inte för att få något tillbaka, eller för att man är skyldig att göra det för att man själv har det så bra (som typ i Sverige) - man gör det för att DET ÄR DET RÄTTA ATT GÖRA, helt enkelt.
Bra blogg, Hanna. Coolt. :-)