01 januari 2010

Nyår 2009/2010.

På väg till Fia & Jonas för nyårsfirande. Blev ingen festklädsel direkt, men jag bytte åtminstone ut jobboutfiten till något snyggare. Är, som ni ser, numera totalt beroende av min nya snygga laptop & det är alltid det sista jag klickar på innan jag lämnar huset - Baby är förstås mycket nöjd över sin uppskattade julklapp :)

Väl på väg så blev det täckbyxor, tjockkofta & vinterjacka på - häromdagen hade vi -36 grader ute så det gäller att ta det säkra före det osäkra ifall man ska stå ute. Nu var nyår dock för en gångs skull rätt mild & ingen var gladare än jag för det! Jag hatar kyla & ifrågasätter många gånger mitt val att bo i Sverige.

Det här är bästa Fia & Jonas som hade lovat oss världens godaste middag. Ja, de hade faktiskt lovat det så våra förväntningar var skyhöga då vi kom fram. Jag var förövrigt jävligt hungrig så jag såg verkligen fram emot världens godaste middag. Bilderna är skitkassa (tog typ bara 10 iof...), men jag orkade inte ställa om inställningarna så det är därför. Latheten övertog.

Baby & Bejbi var där. Lilla fröken Högdahl var dock mest intresserad av alla prydnassaker som stod i fönstret bakom oss & hon jobbade på friskt med att stöka runt & rumstrera. Vi lämnade huset i kaos, men hoppas på överseende från husägarna.


Första intrycket av världens godaste middag var mycket positivt. Förrätten som de knåpat ihop såg väldigt mumsig ut så jag högg in direkt! Det var tomat, mozzarella & pesto, en såndär trendig förrätt man läst om i tidningarna. Vi hade ingen aning om att dessa lantisar kunde fixa till såna här kulinariska läckerheter, som hämtade från schtaaaan, så vi blev riktigt överraskade....& SUPERGOTT VAR DET DESSUTOM!

Sen var det dags för den hemliga huvudrätten. Det var grekisk sallad (som jag är beroende av), smarrig potatisgratäng, sås & (håll i er), kalvstek från dovhjort om jag minns rätt?! Har aldrig ätit det förr & det var så jävla gott så jag höll på att föräta mig totalt. Förutom att köttet var jättemört så var det dessutom rätt mastigt, man behövde inte alls äta mycket av det för att känna sig proppmätt. Hur gott som helst alltså, hoppas man får äta det här mer under sin livstid :)

Världens godaste middag is the shit!

Till efterrätt blev det klassisk pannacotta med vit choklad + trädgårdsbär. Det är väl lite "off" med pannacotta nuförtiden (ser man på "Halv 8 hos mig" så förstår man ju att det är chokladfondant som gäller nowadays), men det är ju så jävla enkelt & gott att det inte finns någon anledning att krångla till det. Detta var förövrigt det enda vi själva fick bidra med, men nu är vi faktiskt skyldiga er en hel supermiddag!

Lillan sover vanligtvis vid klockan 19, men hur vi än försökte så vägrade hon att sova i Aronsjökullarna. Aldrig att hon skulle lägga sig & ett tag var humöret så illa att jag inte annat kunde göra än att skratta. Dessutom är hon sjukt pappig nu, så så fort Baby lämnar rummet så säger hon "pappa?" & blir på dåligt humör. Om jag ens försöker ta i henne då eller på nåt sätt trösta så blir hon bara ännu mer förbannad & lägger sig ner på golvet & skriker & slår, så jag har lärt mig att låta bli. Hon har tyvärr ärvt mitt hetska temperament, men ta i trä, det är ännu värre! Hursomhaver höll hon sig vaken ända tills 00.15 då vi åkte hem, hon somnade i bilen på två röda :)

Väl hemma fick jag bråttom att sova eftersom jag skulle upp tidigt & jobba idag...eller? Hmm, nädå, givetvis var jag tvungen att checka in datastatusen bland flyttprylarna en sista gång innan läggdags & Baby blev så full i skratt att han smygtog ett bildbevis på min addiction :)

Vi hade en skithärlig & mysig nyår tillsammans med er lantisar & är så tacksamma för att ha fått allt serverat utan att ha bidragit med något själva. Ni är underbara & vi är verkligen skyldiga er helkväll, vilket ni ska få, men vi ska bara flytta in i ny-huset först! :)


2 kommentarer:

Fia sa...

Vad gullig du är! Det var ett rent nöje att ha er på middag och vi gör gärna om det, när som helst!

Något kaos vill jag inte påstå att ni lämnade vårt hus i! :) Barn är underbara, trots att de har en förmåga att dra fram lite prylar men Juni är välkommen att skapa betydligt mer kaos än så här!

Olle sa...

-36??????????? Hujedamej....jag gnällde över våra -21. :P

Gott nytt år på dig iaf! O lycka till med flytten! :)