28 januari 2010

Kommer Herr Tandvärk dyka upp?

Fy fan, jag har fått ett problem å det grövsta.

Jag har världshistoriens sämsta tänder, måtte barnen inte ärva mig, & det är fanimej oförtjänt. Jag är skitnoga med att borsta tänderna & sköljer med flour varje kväll, dock spelar det ingen roll då jag lätt har 3 hål varje j*vla gång jag går till tandis. Sjukt less, men jag börjar bli van.

Sista månaderna har det dock lossnat nåt "fras" då & då & jag har alltid undrat vad det kommit ifrån. En lagning kanske? Hursomhaver så upptäckte jag häromdagen när det lossnade en bit igen vad det var - en CP-tand!
Den ena visdomstanden har som börjat "tippa" inåt & har därför blivit sned. Den tandsida som lutar uppåt har därför hamnat i kläm när jag tuggat då & då & därmed gått sönder. Den KAN ha varit en lagning där, jag tror det, men nu finns inte ett spår. Det enda som finns är ett stort svart hål. Brrr...

Tillhör gör att jag för typ 7 år sedan hörde av en tandis i Umeå att jag hade ett hål i visdomstanden & jag tror de lagade den. Här har dock ingen sagt något, kanske för att det varit lagat eller nåt, men jag har som alltid trott att jag klarat mig. Nu är dock fallet inte så längre, nu har allting lossnat & jag hade, tyvärr, en molande värk igår. Ytterst lite idag, men jag vet ju att det bara är konstgjord andning om jag låtsas som ingenting längre.

Va fan ska jag göra? I 7 års tid har jag vägrat att dra den här tanden, jag är så fullkomligt livrädd av bara tanken att jag dör. Jag hatar, av förståeliga skäl, tandis & det här ingreppet gör jag bara inte! Tänk om/när tandvärken blir värre då, vad gör jag då?! Gaaah, kan man få lugnade på nåt sätt, bli sövd, klubbad?

Detta är ett problem & min ångest över att ta tag i det är enorm. Nån som har erfarnhet av visdomständer/dragning/alternativ? Kom med era skrämselhistorier nu, det kan inte bli värre.

6 kommentarer:

Ea sa...

Nu ska jag berätta, sååååklart :). Om det börjar göra ont så in i helvete så har du troligtvis karies i pulpan för det hade jag när jag fick ett stort hål i tanden. Då blir det inflammation och man måste in i kronpulpan och greja. Ja, fråga inte mig egentligen men det kommer fan inte att ge med sig iaf.

I och med att du är gravid så är jag tveksam till att du får lugnande.

Hanna sa...

Helvetes jävla skit. Tandvärk är ju det absolut VÄRSTA man kan ha, jag tar hellre en förlossning faktiskt.

Va fan. Jag måste nog ringa, men jag dööööörr. Hoppas dentisten har någon form av kuratorroll så han får snacka alternativ med mig, för jag klarar fan inte detta!

Kerstin sa...

Jag har gruvat mig i flera år över det där med visdomständerna. De har dragit/opererat ut 2. Det gjorde inte ont, det va mer obehagligt. Ingen vill bli opererad vaken!!

Pratade med min tandläkare om det och jag ska få lugnande. Det är en slags vätska man dricker och man tappar helt tid och rum. Man blir för en stund inte den "vassaste kniven i lådan" =P

Efter ingreppet så måste man ha någon som hämtar en från tandläkarstolen och lotsar en hem. Sedan får man inte göra med den dagen...

Jag sa JA TACK!

De gör även ingreppet under narkos. Men det är rätt ovanligt idag. Görs på de som inte är den vassaste kniven även i odrogat tillstånd =)

Och det där med magen. Jag har tre ord: PLANKAN, PLANKAN, PLANKAN! Situps är helt fel!! Du ska stärka korsetten och då är det plankan i olika former som gäller. När man har putmage fast man är smal så är det oftast på grund av "slappa" magmuskler. Korsetten som inte orkar hålla in alla tarmar och annat kolijox ;)

Blom och Hilton sa...

Tyck till om The Horrors - http://fashionmonsters.blogg.se/

Caroline sa...

Jag har dragit ut alla mina visdomständer. Speciellt tredje tanden minns jag med skräck, den hade väldigt spretande rötter och tog ca 40 minuter att karva ut, det kändes iaf som han karvade. Gick därifrån med tandläkarskräck och bedövad i halva ansiktet, ända ut i örat... Fjärde tanden var jag nådigt nervös inför, men den såg helt annorlunda ut och tog inte ens fem minuter att dra, plopp sa det :)

Så, hur jävligt det är att få ut dem beror lite på hur själva tänderna ser ut, skulle jag vilja säga av erfarenhet och jag är väldigt glad att jag slipper mina visdomständer mer.

Anonym sa...

Jag opererade ut min ena visdomstand i Vilhelmina i fjol och det gick jättebra. Jag fick lite kraftigare bedövning och hela ingreppet var över på ca 20 minuter. I några dagar efter ingreppet fick jag bara äta soppa osv vilket var lite drygt men det gick ju an det också.
Jag var galet nervös inför denna operation men det gick faktiskt väldigt bra.
Jag berättade för tandläkaren och sköterskan att jag var nervös och de var hur gulliga som helst mot mig.