14 januari 2010

Hus i vinterskrud.

(Bilderna var klickbara, men det försvann som vanligt - vad är det för lagg på min blogg egentligen? Jag ska försöka fixa så de blir klickbara, uppdaterar ifall jag lyckas...)
Hej Piteå! (& alla andra) Hit har vi nu flyttat, Löparstigen 12. Idag är det "bara" minus 25 grader, som ni ser så är det rätt kallt - frost överallt. Vackert, men alldeles för kallt för min smak. Det är väl inte världens bästa bilder, men det var som sagt kallt så jag hade ingen lust att gå speciellt långt.
Huset är klassiskt rött & vitt. Relativt nymålat vilket gör att vi sparar både pengar & tid några år framöver, men när det väl skall målas om så blir det definitivt någon annan färg ;) Det är 8 rum, dvs 6 sovrum, 1 vardagsrum, samt ett allrum till - typ en gillestuga. Varmgarage i anslutning till huset, två toaletter, pelletsbrännare, stort förråd på tomten, stor veranda, samt ett mindre soldäck.
Huset ligger på en höjd (fast nedanför ett berg) så vi har utsikt över sjön som ni ser. Nu ligger isen på sjön så det ser väl dock mest vitt ut. Inga grannar på baksidan alltså, nice, för det betyder ingen insyn. Jag kan gå naken i vardagsrummet hur mycket jag vill, såvida ingen trespassar så skall jag vara helt osedd. Vi får se väl om det är så, annars lär jag nog få höra det inom snar framtid.

Graneländet som står på tomten skall bort! Jag är vanligtvis en spara när det kommer till träd, men ett barrträd på tomten vill ju ingen ha & åtminstone inte när den skymmer all utsikt!
Förutom någon form av mål som blev kvarlämnat på verandan, så ser ni förrådet. Längre ner i sänkan kan ni skymta lekparken, den ligger precis bakom huset fast i en dal så vi ser den knappt. Bra för kidsen! :) ...sen ser ni förstås graneländet vilket gör att ni inte ser utsikten som faktiskt är skitfin!
Där borta ligger även grannhuset, rätt långt borta samt att det är massa buskar/träd mellan gårdarna så vi får nog vara rätt ostörda här om somrarna tror jag - perfekt! Ides inte ta kort på verandan, men halva är väldigt bred & resten är lite smalare. Sen tillkommer då soldäcket längre ut.
Ja, vi är då nöjda, vi kommer då aldrig behöva byta till större hus. Dessutom hamnade vi precis där vi ville, vi letade framförallt på skidspåret, kartstigen & löparstigen. Alla har sin egen åsikt om vad som är "rätt sida av Vilhelmina" & vi är av den åsikten att det bara finns en rätt sida av Vilhelmina - här! :)
Det är väl som renoverat, men där är förjävla dåligt gjort. Det är flammigt målade tak & väggar & sölat precis överallt. Det är färg, jättemycket söl alltså, på alla fönster- & dörrkarmar som finns & det är till & med sölat i taken lite här & var. Det är ingen målare som gjort jobbet direkt & är det något jag hatar så är det söl & slarv när det kommer till sånt här - så, vi ser framemot att få göra om eftersom. På håll ser det fräscht ut, men tittar man lite närmre så vill man bara skrika rakt ut - "Nej!" :)
...men, det får ta den tid det tar, flera år alltså. Nu ska vi koncentrera oss på att flytta, har tagit veckoledigt så i helgen sätter vi in sista spurten.


3 kommentarer:

Olle sa...

Fint!! :)
..men som återvändande lägenhetsboende så är jag inte det minsta avis på all evig skötsel ni har framför er.. ;)

PS. Jag tror jag kan gå naken i vårt vardagsrum...hittills har jag inte hört några vettskrämda skrik från huset mittemot iaf. :P

Sofia sa...

Det ser ju jättefint ut! Ni kan ju skaffa hur många barn som helst och du kan ändå ha ett syrum! ;-)

Sofia sa...

Åh, så fint! Ett sånt där hus skulle vi också kunna köpa. Utsikt mot sjön är ju ren lyx, samt detta att kunna gå näck i vardagsrummet. Gratulerar! Och så en lyckospark inför att fortsätta flytten... Tur att ni förhoppningsvis inte ska flytta igen i första taget...