26 januari 2010

Lite mer än halvtid.

Eftersom i princip alla väntade sig att vi skulle skaffa rätt snabbt igen så har vi konstant under senaste året fått höra frågan "Ska ni bli föräldrar igen?". Vi blev rätt fort less på alla spekulationer, om vi skulle varit gravida men inte sagt något så skulle det förmodligen bero på att vi inte velat säga något så då blir ju svaret ändå NEJ...eller hur?

Vi bestämde tillsammans att när vi väl skulle ha barn igen så skulle vi inte säga det förrän någon frågade för att de visste, inte för att att de frågade bara för att fråga. Let the games begin liksom! :)

Fia & Erika har vetat det från dag 1 & våra respektive familjer har vetat om det också. Senaste tiden har det dock börjat spridats pga att vi mer eller mindre måstat säga det, inte för att vi har haft svårt att hålla oss - jag skulle lätt kunna hålla mig en månad till, eller ännu mer! Några på Babys jobb har vetat en stund pga vissa omständigheter & jag har pratat med en på mitt jobb, hann inte med chefen men drar det nu på torsdag. Sen har en del husspekulanter fått höra det & andra människor runtomkring oss, så vi har faktiskt inte varit så hemlighetsfulla ändå & många har vetat om det (min far "försa" sig dessutom för några veckor sen) så jag är ändå positivt överraskad hur lång tid det tog innan någon skulle fråga mig om skvallret stämde - det blev Lisa den här gången. Det roliga var att den första som faktiskt såg nåt var en pitetjej jag känner ytligt, hon sa direkt på svägerskan Sofias bröllop "Ska ni ha barn igen?! Jag såg det DIREKT!"
Jag hade tänkt vara tyst länge faktiskt, men det började bli ohållbart eftersom det numera faktiskt syns. Förut syntes det inte, men de sista två veckorna har sprungit på så nu syns det faktiskt - jag kan inte ens försöka hålla in magen längre (vilket jag gjort ibland). Enda anledningen till att jag klarat mig så länge på jobbet är att jag har så otroligt mycket kläder på mig där, men nu börjar jag bli så tjock att jag inte ens får igen byxorna, byxorna jag redan uppgraderat i storlek en gång.

Det är en "nackdel" med mig, jag blir fort tjock har jag märkt, min redan befintliga putmage kan rädda mitt skinn i några veckor, men sedan sväller jag verkligen upp...sist gick jag upp nästan 30 kilo! ...tack & lov så blev jag av med alla kilon igen lika fort.

Den här graviditeten är dock som dag & natt ifrån Junis. Med Juni var sura uppstötningar mitt enda problem & med denna så är sura uppstötningar mitt minsta problem. I 5 veckors tid mådde jag så dåligt att jag varenda dag efter jobbet fick lägga mig ner & sen aldrig resa mig mer under den kvällen igen. Morgonillamående? My ass. Dygnet runt för mig i 5 veckor, spydde som en gris & spydde jag inte så hade jag spyan i halsen. Dryyyyyga veckor. Jag har dessutom redan dragit på mig ischias (så jävla kärringaktigt) & fått skitdålig hy. Samma matglädje som sist dock, därav min/mina viktuppökningar i´ll guess. Jag äter som en häst, lätt dubbla portioner.

...men jag har redan gjort detta en gång & kan därför erkänna att jag tycker det är skittråkigt. Graviditet är inte min grej, jag finner inget roligt alls i det, det är bara ett nödvändigt ont. Eftersom jag redan gjort allt en gång, så blir ingenting speciellt intressant eller spännande, det är bara "jaha, är vi där nu...". Just därför kommer jag förmodligen inte alls att skriva speciellt mycket om det här (förutom just detta superlånga inlägg), det kommer definitivt inte bli en preggoblogg igen.
...& ja, vi hoppas förstås att bebin tittar ut en vecka i förtid eller så, alternativt en vecka senare. Metalfolk som vi är så har vi nämligen placerat 2:ans födelse precis samma helg som SRF & får vi bebis då så kommer vi ju tyvärr att måsta vara borta från många av dennes födelsedagar. En vecka tidigare hoppas vi på alltså!

Det enda som är fördelen med graviditet 2 är att den går fort. FORT! Förmodligen beror det på att man redan har en illbatting som springer runt & sprider kärlek, man behöver inte vänta så oerhört på att den ska komma - det finns redan ett kid tills nästa kommer helt enkelt :)

Vi har passerat halvtid, jag är halvvägs i vecka 21 nu. Jag mår äntligen bra igen & senast idag var vi hos barnmorskan & fick kolla hjärtat. De kollar ju inte längre hjärtljudet från början eftersom det kunde vara farligt eller nåt sånt (alla MVC:er har tydligen skriftligt blivit tillsagda på skarpen att inte göra det) så det första tecknet vi fick på att det faktiskt fanns ett pyr därinne var på ultraljudet i vecka 17. Det kändes rätt overkligt & osäkert fram tills dess.

Så runt den 12:e juni så kommer metalmonster 2 förhoppningsvis att dyka upp. Jag gör redan nu en kvalificerad gissning på att det blir en pojke, det känns som så. Dock kändes det så med Juni också, men men... Det blir alltså alltså inget SRF för oss, Danzig till trots, men Sonisphere tänker vi ta oss på likt förbannat för det är vi inställda på :)

Sen sänder jag oerhört varma kramar till några par som väntade små pyr samtidigt som oss, men där det inte gick hela vägen. Vi tänker på er.

16 kommentarer:

Marie sa...

Oj jösses!!
Vet du Joahnna...du minns några inlägg jag skrev i bloggen om att jag bla var 95% säker på att jag visste om en kommande bebis där både du och Erika komenterade och var så nyfikna...det var du jag menade då ;)
Och bilden du har i din blogg från den 30/12 gjorde mig säker.
Även min mor och Junis dagmamma har varit nyfikna och frågat mig :p

Grattis igen...jag är grön av avund.
Mysmagen....

Marie sa...

091221 skrev jag det ifall du inte minns vad jag menar :)
En helt vanlig månadg tror jag inlägget hette.

Emelie sa...

Vad roligt :) Många grattiskrmar till er :D
Och visst är det sant att andra går mycket fortare. Tyckte det var nyss man blev gravid igen. Men jag ska ha i mitten på mars :) Smäller bara till så är man där.

kajjan sa...

men gu va kul! Grattis! =)JAg tycktes se det då vi var på Folkan och käkade...du, jag o Hannah och sedan gick på öppna föris...=)var ju ett tag sedan, måste ju ha vart ibörjan då eller? Härligt! Va mysigt med en till sommarbäbis...

Anna-Leena sa...

Jätte mycket grattis!Så spännande! Massor me kramar från oss!

Ea sa...

Men herregud så skönt att hemligheten är släppt, jag höll på att spricka! Grattis igen raringar :).

Anonym sa...

Grattis grattis vad roligt för Er!Hoppas du mår bättre nu!
Åh roligt att få höra en till person som ska ha i juni, Trevligt!=)

Grattis kram/ Camilla M

Anna Sj sa...

Super grattis. Känns dock lite snopet att du ändå är 3v före mig!! haha :)

Fia sa...

Jag håller med Erika, guud så skönt att det är fritt fram å berätta nu :P Har ju varit pissnära å försäga mig flera miljoner gånger med tanke på alla jävlar som tjatar och frågar! =)

Cake sa...

Annelie tyckte du såg gravid ut när vi pratades vi på hotellet,den där pizzakvällen vi va där och det va ju mitten av Dec.Hon har det där "gravidögat" som många innehar...däribland inte Carina.Stort grattis!!

Bella sa...

Supergrattis till er båda!!
Vet att du skrivit att ni vill ha bebis nr 2 ganska fort.
Mange är på och tjatar om en knodd till och nu när han får veta ni är halvvägs lär han ju inte tjata mindre ;)
Lycka till med jäsningen ;)

Evelina sa...

Jättegrattis!! :) Spännande med ett syskon, hoppas allt går bara bra. Har ni kommit er tillrätta i huset`?

Mariah sa...

Jättegrattis!! men kom på en sak när jag stod och strök....det här med 30-års fester?? det blir aldrig av pga, hmmm bebisar :)
så nu kommer vi att ha några intjänade...vi slår ihop till en fest OCH vilken fest det måste bli :)
Vi ska ta tummen ur latarslet och komma till villis och inspektera er och ert nya hus
Kram på er alla!

Emily sa...

Stort, stort grattis! Jag har verkligen gått och väntat och väntat för jag vet ju att du har sagt att ni skulle försöka rätt snart igen efter Juni. Och sen när ni köpte det stora huset och så så var jag rätt säker, men jag hade lovat mig själv att inte fråga för jag vet hur otroligt irriterande det är när folk hela tiden frågar om man inte ska ha barn snart, och man inte ska det. Men återigen, grattis!

Olle sa...

Grattis!!! :)
Hoppas SRF-planeringen håller. ;)

Sofia sa...

Stor kram till dig och brorsan, så kul att ni ska ha en till. Ska bli så spännande! Jag hade inte tillgång till att surfa förra veckan, därav fördröjningen... Men i alla fall. Själv sitter jag begraven i skolarbete och med ett dåligt humör men det ska väl gå på nåt sätt det också. Förresten fick jag världens snilleblixt om hur vi löser nyckelöverföringen på ett enormt smidigt sätt om jag får säga det själv :) Men det kan vi ju ta i enrum ;)