29 december 2009

Vardagsrumsplaner.

Som jag tidigare nämnde i vardagsrumsinlägget så tänker jag byta färger nu när vi flyttar. Just nu har vi brunt, beige/vit, turkost (vilket jag älskar), men jag har blivit skitless så nu blir det nytt! Det är ju faktiskt inte så krångligt att byta inredning, lite nya kuddar, ljuslyktor & prydnader så är det klart - sen kan man ju alltid byta tillbaka till det gamla setet när man blir less igen :)

Det blir rosa, det är en härlig kitschig & färggrann färg tycker jag. Istället för brunt/beige/turkost blir det svart/vitt/rosa. Inte töntigt prinsessrosa förstås, utan chockrosa. Det blir exempelvis nya rosa leopardkuddar, mina gamla zebrakuddar, svarta läderkuddar med heavymetalnitar (ska försöka mig på att vara kreativ & sy där), rosa flamingos & någon form av nya panellängder i kombon svart/rosa/vitt. Vet inte hur gardinerna ska bli bra dock eftersom det är en jättelänga med fönster så placeringen är långt ifrån klar.

Sen blir det förstås nya ljuslyktor i passande färger, annan "porslinsdekoration" (vi vet IKEA-stuff), döskallar (exempelvis "Skull" från Kosta Boda), matrioschkor, min "plattanmönstrade" matta & allra helst önskar jag mig LP-ramar att sätta på väggen. Så jävla snyggt att rama in exempelvis Iron Maidens tidiga verk & andra rariteter.

Listan kan göras hur lång som helst på grejer, jag har aldrig haft brist på kreativitet & inspiration hur än konstigt de må låta. Älskar att leta de perfekta grejerna som inte finns överallt & få det att tillsammans bli en udda, men underbar, konstellation.

Annat snyggt att hänga på väggarna i vårt nya hem blir givetvis pop art & gamla filmplansher a´la marvel & andra 50-talsinspirerade posters. Jag gillar tecknade grejer i vintagestil & sådant är dessutom även roligt & färgglatt att ha på väggarna.

Ja, herregud, nu får jag ge mig, jag kan ju räkna upp saker i evighet annars :) Förhoppningsvis flyttar vi på måndag btw, eller rättare sagt, börjar flytta.
Btw; Jag har haft 2 barndomsdrömmar inredningsmässigt. Den ena är schackrutigt golv & den andra är en tegelvägg. Det lustiga är att baby delar mina båda drömmar där, så givetvis blir det rutigt även i nya huset & en sånhär tegelvägg kommer förr eller senare att få husera nånstans - frågan är bara vars?

1 kommentar:

kajjan sa...

kommer att bli läckert! =) Vet att Rusta har precis en sådan tapet som ser ut som tegel...ganska frän faktiskt. Fast ännu bättre med riktigt tegel såklart! ;P Men just den där råa känslan av teglet är ju super. Är inne på att göra nån slags stenvägg uppe i allrummet. Ska börja måla där uppe till veckan.=) Känns faktiskt lite kul, har ju haft uppehåll på renoveringsfronten nu ett tag. men nu är det bara att ta tummen ur arselet å sätta igång...=P

Haft en bra jul?

Visst ska vi börja träffas igen?
Vi måste ju få komma å se i villan då ni kommit iordning lite! Är så nyfiken!!! =)

hej så länge!