04 december 2009

Produktiv jobbsökardag.

Idag har jag uträttat mycket, var hemma kl. 11 & då hade vi fått massor gjort.

Jag åkte på möte angående timtid inom handikappomsorgen. Lillan fick under tiden prya på Babys jobb eftersom vi inte hade någon barnvakt.

Jag fick inskolning på två olika brukare & ska att börja med jobba julafton, juldan, nyårsafton & nyårsdan - givetvis! :) Dock är det ju storhelg vilket jag tror innebär minst dubbel lön så det får bli en julklapp till mig själv som tröst på såren. Min planerade utgång på juldan som jag sett fram emot blir alltså tyvärr inte av, men jag har ju inte varit ute på juldan på flera år så jag överlever nog ett år till utan denna. Nyårsafton bryr jag mig inte alls om, har aldrig varit nån nyårsfirare så det behöver jag inte bli i år heller.

Sen får vi väl se hur det blir med jobb, det kanske inte blir nåt på flera månader, eller också får alla ordinarie svininfluensa & så får jag jobba jättemycket - man vet ju aldrig, men har man en fot inne så har man ju givetvis mer jobb än om man har en fot ute.
Sen fick jag tag på gammelmormor så då åkte jag dit. Där fick lillan stanna medan jag for på ställe nummer två & anmälde intresse om att få jobba. De hade inget behov i december (men nu har jag ändå hela december fullbokad), men efter nyår fanns det förmodligen behov.

Hon skulle dock först kolla upp med personalen där jag jobbat förra gången så jag hoppas att de har nåt positivt att säga & inte något negativt. Man vet ju faktiskt aldrig med folk, men jag ringdes ju ändå in konstant under ett års tid så det vore ju konstigt om de tyckte att jag hade varit värdelös tycker man? Nåja, jag tar då inte ut nåt i förskott, men inom det där området trivdes jag så jag hoppas jag får jobba mer där igen.

Sen for vi tillbaks till gammelmormor & åt pepparkakor, nybakade bullar & kaffe. När jag fikat mig illamående, ja för jag åt bara en plopp till frukost, så for vi & handlade mat & sen for vi hem.

Fan, när man är produktiv hinner man mycket, synd att det inte gäller städet jag har framför mig bara. Förövrigt hatar jag såna här "det här har jag gjort idag-bloggar", men nu blev det en sån ändå. Det händer ju faktiskt en del på det personliga planet så det måste man väl ändå få uppdatera? ;) Eftersom vi bytt dator, IGEN, så har jag inga bilder jag kan använda så det blev en gammal bild på lillan i brist på annat eftersom det är så jobbigt med bloggar med bara text. Dock var det ju en skittråkig bild, men eftersom vi för tillfället växlar mellan tre datorer så är alla saker alltid på fel plats.

Nu lunch, pizzarester.

8 kommentarer:

litentanta sa...

Det var länge sen jag var inne o tittade hos dig, den här Bloggplus är bra när för att få lite spridning på sin läsning minsann ;-)

Tänker på det du skrev om att jobba jul osv, jag, som jobbar inom handeln, vet att OB för typ julafton inte är mer än för en vanlig lördag, iofs blir det mer efter ett visst klockslag men annars är det ruskigt dålig kompensation för att inte få vara hemma o jäsa med nötter, choklad och tecknat :-(

Fast, som tidigare Högland/Dorotea-bo vet jag ju hur jädra viktigt och svårt det kan vara att få jobb däruppe så grattis för tusan!

Anonym sa...

Storhelgs ersättningen är ett påslag på 91.10 om jag inte missminner mig.

gina sa...

hej kikar in och önskar dig en trevlig helg ;)
du kanske vill rösta på mig oxå;) länken hittar du i min blogg;) tack
fin blogg du har ;)

Ea sa...

My god, har ni hela 91:- i OB på storhelg?

Ea sa...

Ps. Fin blogg, rösta gärna på min. Ds.

Hanna sa...

Alltså jag vet inte OB. Det kanske stämmer som Anonym skriver, jag vet inte.

När jag jobbade 2000-2002 inom vården så tjänade vi ju sketabra på storhelg, det var ju minst dubbelt betalt om inte mer men det kanske har ändrats nu? För på den tiden jobbade jag alltid jul, nyår, midsommar & alla helger som ingen ville ha.

Det kanske är skitbetalt nu, jag måste fan kolla upp.

Lina sa...

Skitbetalt är det inte. Och bättre än handels.
Har ingen exakt siffra, men jag hade ut 4000 på enbart ob, sem.ersättning ifjol när ja jobbade jul å nyår. Alltså då räknar ja inte in själva timlönen..

Ewa sa...

Nja, alltså handels har bättre ob vanliga helger. Men där finns däremot inte storhelgstillägg som det finns inom vården. Så jag tror absolut det är mycket bättre betalt på jul & nyår för dig. Det är det inte på Konsum däremot :(