16 december 2009

Minns ni?

Minns ni glasdjuren? Åh, dessa hade ju typ alla tjejer, man kunde köpa dem på Keltz Guld här i Vilhelmina. Den här ovan vet jag att ja hade & den tillhörde även mina favoriter. De kostade typ 5-10 spänn eller nåt & fanns i massa färger, former & utföranden.
Jag hade även ärvt några från min mor, bland annat en sånhär kråka nedan fast en ganska stor variant. De "riktiga" glasdjuren var/är ju små, säg ca 5 cm på höjden - max. Minns ni vad man gjorde med dem då? Jo, de agerade snygg inredningsdekor på barn/tonårs(?!)-rummet. Man ställde dem på en spegel så att de speglade sig snyggt & det hela påminde om någon form av frusen sjö.
Ja, I don´t know, men jag kom att tänka på de här & hur vanligt det var. Är det nån mer som känner vid sig, eller var det bara en inlandsgrej bland folk jag kände? Kanske man ska köpa en liten spegel & inhandla några djur igen, det kanske kommer tillbaka? ;) Haha...men jag undrar seriöst vars alla djur tog vägen, hade ju massor & det hade nästan varit roligt att få packa upp dem igen! Förmodligen ligger de på skräpet nånstans i Sverige.
Nostalgi, nostalgi....

3 kommentarer:

Marie sa...

Jag minns. Jag var inne på Keltz ofta och beundrade och trånade och ibland hade man turen att ha pengar till en :)

Ang att lära sig ta tid så kommer det sakta men säkert. Nu när Trollet är 1,5 år har vi blivit rätt duktiga på att börja i tid för att hinna och själva och båda barnen men jag tror aldrig man helt kan bli prickfri på det.
Men vilka ställen är du på då? Du skriver ju aldrig om vart du ska ;) Du har alltså ev. 4 jobb nu? Slakten, de 2 inskolningar du skrivit om + det "spännande mötet" du skrev om. Hur ska ni hinna flytta?!

Ang bloggens å känns det inte som jag har något intressant att säga som folk bryr sig om just nu :) Jag skriver ju bara om vad vi gör på dagarna och hur kul och intressant r det :p Ni skriver ju i allafall om kläder, historia och sånt men jag har inget spännande. Det blir väl när vi får flytta in som man kan börja visa husbilder osv.

Blir nog svårt för alla att få tid innan jul men vi får dra ihop en efter nyår då. Jag tycker Öppna Föris är perfekt för dom så jag håller gärna till där.

Lina sa...

Åh gud, jag älskar din blogg johanna! Helt underbart när du kommer med dom här nostalgi-inläggen.. :)
Jag minns. Gud så gräsligt, men ändå.
Jag hade överhuvudtaget rätt mkt glasgrejor.. Kanske därför jag är så grymt allergisk idag.

Mariah sa...

NOSTALGI!!
Jag minns så väl en gång när jag var in på keltz och skulle köpa mig ett glasdjur.
När jag skulle lägga djuret och pengarna i väskan slog jag huvudet nått fruktansvärt i glasdisken....det riktigt ekande där inne.
Det måste ha varit juletid för det var riktigt mycket folk i affären :)
Snacka nostalgi:)