28 december 2009

Mellandagsmåndag.

Det blev ingen huskoll igår utan den blev idag istället. Det var inte riktigt klart, så vi flyttade fram inflyttningsdatumet till den 4:e januari istället. Det är ju mycket som skall stämma med överenskommelser, pappersarbete & pengaöverföring. Som vi längtar! Allra mest längtar jag till garageuppsvinget, vi skulle aldrig klara oss utan garage & nu när vi får garaget vägg i vägg till skillnad från nu (samt större) så känns det ju otroligt lyxigt!

Nåt annat som var ett måste när vi köpte hus var att det skulle vara stor toalett & stort kök, så detta blir inte ett nerköp, utan ungefär samma som nu. Vi har ju nämligen separationsångest från vår stora tvättstuga, vår stora toalett & vårt praktiska kök med både varmluftsugn & ismaskin - nåväl, i sinom tid så kommer det nya huset att vara ännu finare så man får stå ut med lite "nerköp" ett tag ;) Toaletten kommer vi inte orka fräscha till nåt speciellt alls, men jag insåg idag att en duschvägg (eller badkar) är ett måste inom relativt snar framtid. Måste forska i vad det finns för smarta lösningar.
...dock känns det som sagt jobbigt att lämna ett hus som i vårt tycke & smak faktiskt har allt, men som sagt, det kommer att bli mycket bättre när man väl fixat till det nya som vi vill ha det. Tapeter, målerier, golv & sådant som ligger i framtiden är ju bara rolig renovering, det finns ju inget tråkigt renoveringsjobb alls att göra på huset tack & lov för det var precis renoveringsobjekt vi ville undvika till största mån. Been there, done that liksom. Det skulle vara att eventuellt bygga en carport då, men det ligger också i framtiden när vi får råd & lust.

Idag är det dessutom start för "Mormors årliga mellandagspalt". Dvs, alla i släkten blir bjudna till mormor under ett par dagar där vi totalt frossar i palt. Man kan även få frossa i skvaller & sällskap beroende på när man kommer & ifall det är några andra där samtidigt, så vi får väl se om vi möter några andra - några fler som ska dit på middag?


Inga kommentarer: