23 december 2009

Ett inlägg om spya.

Igår var ingen munter dag. (gammal bild)

Lillan vaknade 01 på natten & sen gick det inte att sova nåt mer. Jag sprang nog upp ungefär en gång i kvarten hela natten fram tills klockan 5, klockan 5 somnade hon äntligen & sov till 7. Lillan har ju inga problem med att sova hela nätter, det har hon gjort sen hon var 8 månader eller nåt, men hon var tydligen jäkligt förkyld, snorig & hostig & det var riktigt synd om henne. Det enda som hjälpte var att stoppa om henne & ge henne apan, allt annat var lönlöst.

Nåväl. Kl 04 så fick jag sjukt ont i magen, men jag tänkte att det nog berodde på total sömnbrist & har man varit vaken så länge så hinner man ju dessutom bli hungrig. Efter en stund till så började jag dock kallsvettas & må jävligt illa, så hej, där kom magsjukan lagomt till jul!

När Baby for på jobbet så kaskadspydde jag medan lillan stod en bit bort & skrek av ilska. Hon var så jävla arg hela dagen, det var en såndär dag hon bara låg på golvet & skrek av raseri helt otröstligt. Vilken jäkla bra dag för mig att vara magsjuk liksom. Hon var ju givevis arg för att hon inte sovit nåt på natten & för att hon förmodligen hade en släng av magsjukan själv, men det var ju inte den muntraste dagen i mitt liv direkt.

Förra gången jag hade magsjuka (en månad sen) så spydde jag typ några gånger på natten & sen var det bra. Igår spydde jag fram till kl. 16 mer eller mindre konstant & var riktigt jäkla dålig. Sjukt drygt & dessutom missade jag jobbet, enda positiva är väl att jag är frisk på julafton.

Dock är det såna där dagar det är riktigt jobbigt att vara förälder. Det finns inget som längre heter att man kan gå & dö för en stund, lägga sig ner & vila tills det blir bättre, ta det lugnt & göra ingenting osv.... Nej nej, man får allt underhålla kiddet så gott det går mellan spyorna, ha en unge som slår en i ryggen när man ska spy & helt enkelt bete sig precis som vanligt. Det går inte att lägga sig ner & försöka må bättre för då river de hela huset, de är bara att låtsas som ingenting medan du ska laga middag åt kiddet fastän du själv spyr av lukten. Det är allt bara att leka med klossar & ta en spya därimellan, hur gärna du än vill dö just då så finns det inget annat att göra.

Nä, det är jobbigt med barn när man är sjuk, jag säger inget annat. Idag skulle vi ut & mysshoppa hela familjen, men givetvis ligger Baby i sjukan idag. Suck!

3 kommentarer:

Ea sa...

Fy fan men jag skulle bannemej ha tvingat Mats att vabba!

Hanna sa...

Jo, han erbjöd sig där på morgonkvisten men jag tyckte att "nädå, det går nog över snart" var ett bra svar.

Jag ångrade mig kan jag säga. Bittert.

Annelie sa...

Å satan va glad jag är nu att jag inte for förbi dig igår...