02 december 2009

Jag blir aldrig den där supermamman.

Det bakas mycket runt i mina kretsar & bland annat Ea har hamnat i baktagen. Jag har personligen verkligen försökt att bli en sån där bullmamma*, men jag lyckas inte riktigt har jag märkt.

*Bullmamma; En såndär mamma som bjuder barnens kompisar på hembakade bullar & kakor till fikat, en bullmamma har alltid nåt smarrigt hembakt i frysen.

Det är dock inte det att jag inte kan baka, för det kan jag uppenbarligen bara jag tar mig för, men det är sen det blir fel. Jag äter aldrig av det jag bakar, aldrig! Frågan är om detta är bra, eller dåligt bara? Jag kan baka allt från smarriga falska potatisbakelser, lussebullar, dumlekakor & kärlekmums, men jag kan aldrig förmå mig själv till att ta fram & fika det.

Jag är helt enkelt ingen fikamänniska har jag märkt, jag är tydligen inte så mycket för slisk som jag trott. Efter en del funderationer har jag insett att det är väldigt bra, jag kan baka hur mycket som helst utan att gå upp i vikt & till råge på allt så behöver jag inte ens känna mig manad till att baka längre - det behövs ju inte! Det är ju ingen idé att baka sådant som aldrig äts upp eller tas fram, eller hur? Ta upp massa frysplats där älgköttet egentligen skulle behöva ligga liksom...

Nä, jag är nöjd med mina insikter, men måste tyvärr konstatera att nån bullmamma, nej, det blir jag aldrig. Det var inte min mors grej & det är inte heller min, det är bara att konstatera läget. Vill lillan ha gott hembakt fika så är det till farmor hon får åka för där finns det minsann alltid smaskigheter vill jag lova! Svärmor är/var allt en såndär riktig bullmamma som jag alltid velat bli, men som konstaterat, den titeln får hon nog fortsätta ha som ensam innehavare i detta släkte. Jag har gett upp mina försök att nå dit :-)

1 kommentar:

Ewa sa...

Ha, ha, ha... Och jag är precis tvärtom! Jag bakar typ aldrig. Och om jag gör det så har jag själv ätit upp det innan det ens nått frysen :/ Så nått att bjuda barnen på finns aldrig!

Vi har då gemensamt att ingen är nån bullmamma.