08 december 2009

Att skratta när det som bäst behövs.

Jag är som sagt rastlös & vill ha saker gjorda så fort som möjligt. Igår när jag gjorde våfflor så vaktade jag samtidigt lillan som stod på pallen & hjälpte till, medan jag med den lediga handen vispade grädde med elvispen. Jag brukar göra så, jag håller bara i vispen & så får bunken hålla i sig själv, det har alltid funkat bra, men inte igår.

Det blev för mycket så helt plötsligt så släppte allt & jag blev helt chockad när jag insåg att det var grädde överallt i köket - det var som att det inte var jag som stod där, det var någon annan, men det var jag som skulle måsta städa upp det.

Det första jag sa till lillan var; "Bara inte pappa kommer hem nu!" & sedan brister vi båda ut i gapskratt.

Är det något våran annars perfekta man nämligen saknar så är det sinne för kaoshumor. Han hatar söl & annat & säger saker som "Men det var väl onödigt?" när en olycka inträffar & detta stör mig enormt. "JA, jag gjorde det ju inte med flit direkt!" säger jag jämt men jag får ändå alltid höra detta malande om hur onödigt det var & sen smittar det så att jag blir sur & förbannad resten av kvällen.

Så är nämligen jag, det som har skett det har skett & det går inget att göra åt saken, det enda ma kan göra är att om möjligt se någon form av humor i det som hänt. Tack & lov kom inte Baby hem, men korten skvallrar lite om förödelsen.3 kommentarer:

Emily sa...

Likadant här. Råkar jag göra ngt så blir det ett jäkla ståhej. Men däremot, om en viss person i dethär hemmet råkar göra ngt, t.ex köra på en trottoarkant, då är det visst inte så farligt. :-) Vad är det för fel på karlar?
Du ser ut att vara lika effektiv som jag i köket, lagar mat, passar barn och hundar, pratar i telefon, löser korsord mm samtidigt :-)

Ewa sa...

Hahahahahaha! Ni är ju bäst!

Ea sa...

Jag håller med men ännu jävligare är personer som skriker: "AAAAAAAAAAAAAAAAAJ!!! Ajajajajajaj, åååååh vad ont det där gjorde, ajajaj!" om man t.ex. råkar trampa personen på tån. Vad fan, liksom, inte klev jag på dig med vilja.