12 december 2009

Allvarlig abstinens.


Jag är McDonalds-anhängare (Fuck MAX, here comes Ronald McDonald!) & skulle just nu DÖDA för att få mig en Big Mac & CO. En såndär liten cheese för 10:- hade förmodligen också hakat på eftersom jag just nu är så förbannat sugen så att jag skulle kunna smälla i mig allt.

WHY didn´t we go to town today, nu bor vi i detta skithål där det bara finns Frasse´s & jag hatar Frasse´s! Hur ska jag komma på någon middag alls som kan mäta sig med en Big Mac idag, det enda jag kan tänka på är en gummiburgare just nu...Mmmm....

14 kommentarer:

Fia sa...

Dammit! Nu blev jag å sugen!!

Varför blev det inget Umeå idag då? Ni hade väl tänkt åka dit va?

Ea sa...

Ja, ni är förskräckliga som inte hälsar på mig. Nu tänker jag äta allt från McDonald's meny bara för att jävlas!

Baby sa...

Lite utanför ämnet men ändå... Som storstadsbo (jämfört med V-mina är Pite en storstad :) ) måste jag även tillägga att inte nog med att BARA Frasses finns här - de har inte öppet längre än till 20.00 oavsett om det är helg eller inte! Det är öppentider som kl 01 på vardagar och 04 på helger jag vuxit upp med. Jag förstår inte problemet med Vilhelmina - det finns ju för fasen hur många som helst som kör till småtimmarna på raggen fram och tillbaka. Dessutom dricks det rätt friskt. Jag lovar att Frasses efter ett tag skulle tjäna in hela veckoförsäljningen på att ha öppet till 03 fre-lör och lör-sön. Det är ju efter en utekväll man blir hungrig och vill ha mat. Företagsamheten sprudlar? Inte speciellt. Att sen inget uteställe har öppet på sommaren ska vi inte ens tala om. Doh! ;)

Anonym sa...

vi åt en big mac bacon i umeå i går! Jättesmaskigt minsann. Till efterrätt blev det äppelskivor. MC DONALDS ROCKS!

Cupcake sa...

Jag saknar inte stan alls,alltså själva stan,sen finns det kompisar/kollegor som jag saknar.Men hur kommer det sig att ni köper hus här när ni inte har så mycket goda tankar om Villis?
Själv är jag en stor Villis älskare,tänk att kunna kör skoter varje helg jag är ledig....bara ett ex=)

Hanna sa...

Nej, jag har inte sagt att jag saknar stan, för jag gillar inte ens Umeå. Jag saknar utbudet & det är en annan sak. Att jag inte har goda tankar om Villis får man tolka som man vill, ett tips är ju att tänka på att saker för det mesta skrivs med sarkasm på min blogg & inte blodigt allvar. Man kan då rakt inte bara hylla sin hemby, det finns även som är mycket dåligt med den & det ber jag inte om ursäkt för att jag tycker!

Vi bor här för att vi (han) har välbetalt jobb, för att vi har barnvakter här & för att det är relativt billigt att bo. Skoter bryr jag mig inte fem öre för, ej heller skidåkning, raggarbilar, statoilkorv, utelivet med samma människor varje gång, utgångna varor på ICA, arbetslösheten, dåliga vägar, åsele marknad & hembygdsdagar etc.

Vi ser däremot ett bra alternativ att bo billigt här & sen åker vi utomlands, besöker festivaler & har roligt på andra orter så fort vi får möjlighet istället.

Sist jag kollade hade inte vilhelmina det bästa utbudet i världen, så att jag saknar en big mac då & då behöver inte hemkära människor såga mig för bara för att de tycker att inte försvarar min hembygd till max. Jag törs missa körslaget för att istället åka & se nåt roligare, men det är det inte många här som "törs" - det är väl det som skiljer mig från många andra härifrån.

Nej, jag skäms inte för att jag tycker att vilhelmina saknar mycket av det jag vill ha. Jag törs faktiskt lämna kommungränsen när jag får lust :)

Hanna sa...

Jadu Fia, vi är så trötta, det är därför. Vi vill inte åka när det är mörkt så då måste vi övernatta så vi kan åka hem dagen efter. Sen så drar vi ju på bröllop nu nästa helg så då blir det så mycket resande på raken känns det som & det blev bökigt.

Åker däremot på mellandagarna (det ÄR bokat) & shoppar på rean lite, samt gör det som vi egentligen åker dit för - fixa ringen :)

Ea sa...

Jaha, här var man tydligen heeeeelt bortglömd. Shopping och ring och ingen Erika, nänä. Lika bra att jag åker till Östersund dårå ;).

Hanna sa...

Haha! Jag säger som bonden Pekka; "Du var ju klar från början" dvs, jag kan sedan bara ignorera dig eftersom du ändå är den jag tycker om allra, allra bäst.

För det är du, du är verkligen bäst! Klart det är dig jag vill hälsa på mest :)

Ea sa...

Haha, där hade du tur att du räddade situationen så himla bra ;P.

Cupcake sa...

Allt handlar ju inte bara om att våga Johanna,det flesta av mina vänner har helt enkelt inte råd.Viljan finns men inte ekonomin.Så du kan ju se dig som lyckligt lottad som har en karl som i stort sett försörjer dig.Och alla har ju inte de intressen ni har!För mig är närheten till naturen,stugan och familjen det bästa med Villis.Och själv är jag ganska nöjd med 5 resor på 4år, ett antal shoppingresor och musikarrangemang.

Hanna sa...

Nej, jag skriver inte att det handlar om det heller, det var bara ett ämne som jag kom in på. Grejen är att jag har jävligt svårt för de som bara hyllar & aldrig sågar, för allt är inte bara svart eller vitt. Hade du sett Skavlan när Fredrik Lindström var där så hade du kanske förstått, han säger precis samma sak om Sverige. Typ "Alla svenskar tycker att sverige är ett så jävla bra land & vi har kommit så långt på alla områden men skrapar man lite på ytan så ser man att allt inte alls är så himla bra" Det är precis samma sak.

Jag kan väl välja att bo i villis oavsett om jag ofta får lappsjuka & inte alls tycker att allt är bra, det är väl ingen som ska ifrågasätta det tycker jag? Däremot ska du ha klart för dig att bara för att jag valt att bo här så tänker jag inte bara prata gott om orten, för det finns mycket negativt med detta ställe (precis som andra ställen) & jag ser ingen anledning till att hymla om vad jag inte gillar - du verkar ju snarare vara en vilhelminanazist & det är min raka motsats, vi har inte så mycket gemensamt där. Vi diskuterade innan husköpet huruvida vi skulle bo kvar i villis eller flytta, men så länge som vi har barn som är små så vägrar jag att flytta. Jag kommer aldrig att flytta till ett ställe där jag inte har har barnvakter & här vet jag att jag har barnvakter närsomhelst utan gnäll & det är mycket värt. Flyttar vi & jag står utan barnvakt så kan jag ändå inte ha mina intressen.

Att min karl försörjer mig är skitsnack, det vet du inte nåt om så återkom när du har fakta istället. Klart att han betalade mer än jag när jag var föräldraledig, men jag har alltid varit noga med att betala för mig själv så där känner du mig inte alls! Jag sitter inte & gnäller om arbetslöshet bara, när fiskeriet drog ner & jag behövde mer jobb så såg jag till & skaffade mig det & det tog mig 1 (!) dag att fixa tillräckligt med extrajobb så jag klarar mig. Jag sitter som inte på arslet hemma & väntar på att Baby ska komma hem med checken direkt & hade du känt mig bättre så kanske du hade vetat att det värsta jag vet är att sitta hemma & göra ingenting.

Hanna sa...

Sen är det där med att våga relativt tolkat. Jag har frågat hur många som helst hur många gånger som helst lååååångt i förväg, men allra oftast fått till svar; "Det är ju hembygdsdagarna då & stenerik ska ju spela så det måste man ju se..." typ. Jag är inte ens sarkastisk nu, jag är fullt allvarlig. Det sitter absolut inte bara i pengar & intressen, det handlar om att folk generellt här har väldigt svårt att slita sig från sina vanor, det går nästan inte att missa Åselemarknad oavsett vad övriga världen erbjuder. Det är som sagt det som skiljer mig från de flesta jag känner, jag tycker att vilhelminas uteliv suger & är stendött & har i princip totalt slutat att gå ut här, raggarbilar åkte jag när jag var 14 & supa mig berusad i dalasjö finns inte på världskartan att jag gör.

Jag saknar däremot någon som är öppen för lite mer roliga förslag & som ser möjligheter istället för bara hinder. Klart att man har råd med roligare saker om man inte går ut varje gång det är samma gamla vanliga trubadur på krogen bara, det handlar ju bara om planering. Jag känner i dags dato endast en människa som jag vet är öppen för lite andra grejer, resterande har jag gett upp om att fråga. Jag antar att jag får dejta vänner på nätet om jag vill träffa fler, det är väl så man gör nuförtiden? :)

Grundfrågan FÖR MIG är dock varför jag "inte har så mycket gott att säga om vilhelmina" bara för att jag erkänner att jag hatar Frasse´s & är sugen på en Big Mac? Man pratar ju sällan om det som är bra, man pratar ju oftast om det dåliga.

Varför skrattar folk när jag säger "skitunge" åt lillan? Jo, folk vet att jag säger det med värme & kärlek, men varför får jag inte säga "skitställe" om Vilhelmina utan att bli ifrågasatt?

Jag skriver som sagt det mesta med sarkasm, men förstår man inte vad det är så ska man förslagsvis läsa nåt annat eftersom man annars kommer att misstolka en hel del.

Stefan sa...

Här var det måndagsdebatt! :) Jag tycker fortfarande Frasses borde ha öppet till åtminstone 00 på vardagar och 03 på helger. Det skulle öka omsättningen rejält.

Sen tycker jag även att något av uteställena borde ha öppet åtminstone fre eller lör hela sommaren. Det skulle de tjäna in hela året på. Det är väl ändå på sommaren det är kul att gå ut?

Motargument någon? :)