07 november 2009

Varning för Bonniers PC-tidning!

I juli började PC-tidningen från Bonnier plötsligt komma. Nuförtiden får man ju vadsomhelst skickat som reklam dock, så vi tänkte inte mer på det än att det var just det de handlade om - gratisreklam. Den här tidningen fortsatte komma en gång i månaden, men eftersom vi är totalt ointresserade av den så kastade vi den som vanligt i soporna utan att ens ta bort skyddsplasten.

När jag var på mammaträff i Oktober så ringde det plötsligt en kille på mobilen från detta Bonnierföretag. Han pratade på extremt grov skånska & han pratade så ofantligt snabbt att jag nästan inte hörde nåt av han sa. Dessutom var mottagningen så dålig att jag bara blev allmänt irriterad över hela grejen att nån snubbe ringer & stör. Samtalet gick typ såhär;

"Hej! Kommer du ihåg att du har kryssat i intresse för PC-tidningen på nätet? Vad tycker du om den?"
Jag; Nej, jag har inte fyllt i nåt sånt. Jag vill inte ha nåt heller!
"Jo, men kommer du inte ihåg att du fyllt i det? Bla bla bla..."
Jag: "Nej, jag vill INTE ha nåt & jag har INTE fyllt i något intresse för det du pratar om!"

Det är typ det lilla jag uppfattade & det hela var mycket märkligt så jag blev less & gjorde som jag vanligtvis gör för telefonförsäljare, lägger på. Sen var det inte mer med det, han ringde aldrig upp nåt mer.

I förrgår så dök det plötsligt upp ett inbetalningskort på närmare 400:- för denna jävla PC-tidningsprenumeration?! Jag blev jävlart fly förbannad! Baby ringde därför upp kundcentret för att meddela att denna skitprenumeration aldrig har blivit tecknad, eller beställd, men kundtjänsten var stängd så man kunde bara göra nån automatisk knappning. "Knappa in ditt prenumerationsnummer" säger de bland annat. Baby knappade in "vårt" prenumerationsnummer & fick till svar; "Det finns ingen med det prenumerationsnumret"

Retade upp mig hela kvällen då jag VET att jag inte fyllt i nåt jäkla intresse för nån PC-tidning & absolut inte för någon prenumeration. OM jag skulle prenumerera på NÅGOT ALLS så skulle det förmodligen vara nån skvallertidning eller annat kul, absolut inte en tråkig datatidning. Hello!?

Baby ringer dock till Bonniers dagen efter & fick tag i dem. Den som tar emot samtalet hävdar då att jag tackat JA till en prenumeration via en telefonförsäljning. Jävligt underligt då det enda telefonsamtalet från Bonnier kom i Oktober & jag började få tidningen i Juli. Sen handlade det ju inte ens om nån försäljning då heller eftersom jag tydligt sa NEJ, NEJ, NEJ till allt. Han som Baby pratade med sa även att det inte fanns någon anteckning om att jag tackat NEJ & ej heller lagt på. Konstigt nog blev det inget bråk alls eftersom räkningen skrevs av på en gång?! Däremot sa snubben i kundcentrat "Men varför ringde ni inte på en gång & sa upp den?" Öh.

Lurendrejeri!
1. Den började komma i Juli, men de påstod att jag tackat JA till denna prenumeration när de ringde i Oktober - typ 3 månader senare.
2. Tillhör gör att detta enda samtal aldrig handlade om någon försäljning utan att den enda frågan var; "Kommer du ihåg att du kryssat i intresse för PC-tidningen? Vad tycker du?"
3. Att ja sen sa NEJ till allt spelade ingen roll, de betyder tydligen att jag tackat JA.
4. Jävligt underligt att en prenumerationsräkning kommer först 4 månader efter att tidningen börjat komma - man brukar ju betala för saker på en gång, eller hur?
5. Ännu underligare att räkningen avskrivs direkt utan några som helst diskussioner - det visar ju bara på att det här är något de gör frekvent & som de vet är "oschyssta" metoder.
6. Lite underligt att prenumerationsnumret heller inte existerade fastän vi "var" prenumeranter.

Nej, fy fan för såna här bluffar -jag hade bättre tankar om ett sådant respekterat bolag som Bonnier, men se så fel man kan ha - alla försöker lura en!

Jag tycker så synd om alla som drabbats av det här & inte förstått att det är en scam, de har bara betalat & sett glada ut medan de funderat över när fan de tackade JA till en underlig tidning? Får ni den här tidningen så ring på en gång & säg att ni inte går på det!!!

Alla tummar ner till Bonniers PC-tidning!


7 kommentarer:

Ea sa...

Är du medlem på den där skitsidan där man samlar poäng genom undersökningar och får saker? Typ gratis kläder och allt vad fan dom heter? Isåfall lägger jag all skuld på dom.

Jag fick ju helt plötsligt ett par linser i brevlådan om du minns och det tror jag var för att jag hade fyllt i nån jävla undersökning för att få några sketna poäng. Jag tackade givetvis inte ja till några linser men dom kan ju lätt som en plätt ändra ett nej till ett ja.

evelina_almqvist sa...

Bonniers är bara skit. Jag var med och prenumera på deras foto-tidning, men jag fick aldrig säga upp den eftersom mitt prenumerationsnummer inte fanns? Än fast jag hade sagt upp tidningen miljoner gånger så skickar dom tidningen gång på gång. Jag förstår inte hur dom kan skicka ut tidningar när man inte finns med i deras data?

Också bli jag så irriterad för dom ringer ju hela tiden och säger; "Minns du att du fyllde i ett intresseformulär på internet och du kryssa i sport?"... Jag är absolut inte intresserad av sport, jag kan inte minnas att jag har fyllt i något intresseformulär.

Hannapanna sa...

Jäkla skojare. Nä, vårt "prenumerationsnr" fanns ju inte heller i deras automatiska system men när vi angav detta nr till telefonisten hittade han mig direkt. Jag låg väl på listan "potentiella prenumeranter"... Hoppas Sverker tar upp detta för vi ska verkligen skicka ett brev till Plus!

Kerstin sa...

Om det blir strul så ska samtalet finnas inspelat. Tror de måste göra det, just för att ha som bevis för båda parters skull.

Nu slapp ni ju bråka så mycket...

Försäljare över huvud taget e bara bajs. Ne, tackar vet jag nix och så ska det även finnas ett mot direktadresserad reklam.

Kerstin sa...

Hittade info om adresserat. Det är också Nix. Har precis ringt och registrerat mig.

http://www.swedma.se/site.aspx?id=30

Hanna sa...

Tack för tipset Kerstin, jag ska ta tag i & regga mig nu. Vet att det funnits länge, men har aldrig orkat kolla upp det & straffet har ju kommit i form av 120 telefonsamtal :) Nej, jag ska ringa nu! Skönt att höra att de förmodligen har det inspelat också, för då kan jag verkligen bevisa vilka skojare de är - man blir så förbannad!


Nej Erika, jag är inte med på dessa sidor konstigt nog. Dock har de nog samma effekt så man ska nog passa sig för att överhuvudtaget visa intresse för nåt. Samtidigt spelar det uppenbarligen ingen roll eftersom Evelina garanterat inte kryssat i Sport, de verkar hitta på lite hursomhelst. Skitföretag!

Patrik sa...

Idag fick jag också en härlig räkning på 212:- för 2 nummer av PC-Tidningen som jag aldrig beställt.
Var också med i någon undersökning där jag skulle få erbjudande om ett par köksknivar och samtidigt då får 2 eller 3 gratis nummer av denna tidning, nu har jag fått säkert 4-5 stycken och nu kom räkningen, underbart! :)

Och kvinarna har jag inte sett skymten av *skratt*

Ska ringa kundtjänsten nu, tack för att du delade med dig.