30 november 2009

Vardagsrummet.

Hallå, vi flyttar ju snart & jag har inte ens visat hur vi bor nu! Jag måste ju göra lite hemma-hos innan vi drar vidare! (Jag har haft problem med att få bilder klickbara på sistone, så det funkar inte tyvärr. Varför vet jag inte, kanske vet Ea?)

Vardagsrummet går främst i min 50´s-favorit turkost, men även en gnutta grönt, brunt & vitt får rymmas. Tv-möblerna är i valnöt, det enda träslaget jag faktiskt gillar. Det här var ett skitbilligt möbelkit från SK Möbler i Lycksele, men vi gillar det & det duger bra. Soffan är skitbred & det var ett måste när vi valde, den ska vara så bred att man ryms minst två i bredd utan att trängas. Den är rätt nerspydd nu, så när alla kids är färdigskaffade & så får vi nog byta. Gardinerna är för tillfället vita & bruna paneler med turkosa fransgardiner. Jag har aldri vart nåt fan av paneler, men färgkombon är grym så jag har släppt det. Sittkuddarna är gamla men kommer från IKEA. Grå tapeter.

Mattan med "pepitarutor" är min favorit & kommer från IKEA. Skulle vilja ha en till till vårt nya hus, men jag tror tyvärr att de slutat säljas? Lampan ovanför bordet är a´la 50´s, men de var rätt dålig kvalla på dem. Har även en bordslampa i samma stil, samt två fönsterlampor som hänger i matsalen. Har länge haft en tanke om en turkos kartell-lampa här, men då jag inte vet hur länge jag känner för turkost så får det vara - är ju inte lika lätt att byta en lampa som resten direkt. Förutom leopard & pepitarutor så gillar jag zebra & zebrakuddarna i soffan har nog hängt med sedan tidigt 2000-tal. Jag har många fix ideér & en av dem är att sy kuddar, jag matchar alltid kuddarna med allt annat.

Tv-hyllan med alla 1000 teknikprylar är för tillfället jäkligt kaosartad & har allt möjligt stående där. För ett år sedan var det faktiskt snyggt & ordning & reda, men nu stoppas allt möjligt upp där. Skönt att flytta då man får en nystart, slänga det som skall slängas & stoppa bort det som inte ska vara där. All teknik som står där är dock intakt, är det något vi har i vårt hus så är det teknik - jag tror fan vi har allt där, på gott & ont^^

Vitrinskåpet (som jag egentligen hatar, vad ska man ha i såna liksom?! Så jävla 80-tal) är ännu mer kaos än hyllan så den får bara betraktas på avstånd. Där ryms en stor stenbuddha från Thailand, ultraljudsbilden med Junilicious, en turkos matrioschka, en rosa glasflamingo, ljuslyktor med pinuppor på & ljuslyktor med svartvitt 60-talsmönster. Sprit också för den delen! Ja, ni hör ju. Alla grejer älskar jag men VAR FÖR SIG, inte all together - jag har inte hittat rätt plats än bara.

Här ser vi hallen & matsalen från vardagsrummet. Den vita dubbeldörren har vi satt dit istället för den vanliga lilla, detta blev då vi rev väggen & gjorde matsal av det malplacerade sovrummet. Hyllan som står där står enbart där provisoriskt för det är ett loppisfynd som skall till lillans rum i det nya huset. Lillan har sina lekgrejer där i hörnet (vilket gör att det är konstant oordning i vardagsrummet) & den vita ryamattan är snygg, men förfärlig. Vi älskar ryamattor, men den här jäkeln från IKEA luddar som satan vilket betyder tussar överallt varje dag. Nästa matta får bli av annan kvalla, that´s for sure.

Lite skräp från hyllan. Stenaporna med inte höra, inte se, inte prata, inte röra är från vår backpack i Thailand 2007, det var förövrigt då jag var hemligt preggo med Junilicious. Jag gillar väl inte souvenirer, men det här är snarare ett personligt minne som jag blir glad över att se eftersom vi verkligen hade the best timer ever därnere. Den underbart söta retroroboten kommer från Babys barndom & har en given plats på hyllan. Robotar är coola!
En annan robot, men en modern i gammal tappning. De här ljusen har stått här i hundra år & blev enbart ställda där för att de var turkosa, inte det snyggaste direkt men de har bara fått hänga på.
Jag har som sagt en fascination för porslin, vaser, muggar, kärl & annat står mig varmt om hjärtat. På den ratiga hyllan slåss turkosa & gröna porslinssaker överallt & det är betydligt mer än tanken var tänkt. Denna tv-möbel har verkligen blivit en samlingsplats för massa konstigheter, så jag ser framemot att få flytta så jag får göra bättre ordning.

Hårdrock måste ju få en plats om det så ska vara i form av en tacky döskalle. Han är ful & ungkarlsvarning på, men vi gillar honom. Det är som sagt inte lätt att matcha hårdrock, kitsch, retro & nån form av stilrenhet ändå, det är en ständig utmaning där inga givna regler finns. Det är dock sånt här jag gillar, udda personliga saker som inte är så mainstream.
Jag fullkomligt älskar de här lamporna från IKEA & har dem i nästan alla färger, rött, blått, lime & rosa. Det är skitfint sken & de kostar typ bara 69:- eller nåt, perfekt för oss som gillar flashiga färger. Krukan med moln är hemgjord & förövrigt ryms den enda någolunda nya växten där. När vi flyttar ska alla fula gamla blommor åka till himlen & så ska vi bara ha kvar de fräscha & snygga. Den andra blomman på bilden kommer alltså att ryka ;-) Något jag fullkomligt hatar är udda krukor, men eftersom jag flyttat så ofta så är det svårt att ha lika krukor nånstans. Jag gillar ju som inte neutrala färger som vitt & svart heller, så det blir ett evigt bytande. Har fler molnkrukor som ska upp när vi flyttat tack & lov :)
Bordslampan är som sagt likadan som taklampan & den gillar jag. För tillfället står en malplacerad drake från Thailand här också, men han ska få hamna på bättre ställe sen. Trägubben är ett fynd vi köpte på Sweden Rock 2007 & honom kallar vi Grim efter Grim Fandango. Vi har även en flygande Grim med vingar som tyvärr inte finns på bild. Döskallar? Jo, men döskallar är ju hårdrock förstås! :)

Som ni ser har vi inte satt upp nåt på väggarna alls, men vi har bara bott här i 2 år & jag tror att jag längst innerst hela tiden har vetat att vi varit på väg igen - jag hade rätt! :)

Photobucket

Vi får se hur det blir i nästa hus. Har lite tankar på att byta till orange som accent, eller kanske chockrosa. Har en startuppsättning med orange som jag samlade på mig samtidigt som det turkosa, men det har bara fått stå & vänta - nu är jag dock sugen på rosa, rosa på vintern måste man ju bli glad av! Tänk, rosa flamingos, rosa leopard & rosa lampor - nice! :)

3 kommentarer:

Ea sa...

Du jag har faktiskt ingen aning, mina går ju att klicka på, hm...

Jag saknar vardagsrummet. Tänk vad jag hunnit med saker där på så kort tid; förstöra tangentbordet, bli på fyllan, vara bakis, sova över, äta pizzarulle med mjölk, dricka 79 liter kaffe och planera ett bröllop :).

Hanna sa...

Hur infogar du dem då, som stora bilder eller? Jag fattar inte, förr gick det, men det var länge sen nu.

Ja, jag kommer att sakna mitt vardagsrum också, men det är bara för allmän separationsångest. Jag ser framemot nytt & få göra om, jag har bestämt att det blir rosa - kommer bli king ;-)

Ea sa...

Yes, jag kör stora bilder.