19 november 2009

Lussebak - housewife of the month.

Jag bakade efter det här receptet & jag blev jättenöjd. Dock är det alltid svårt med lussebullar, det är mer vanligt att man får dem lite, lite för torra, än helt perfekta. Nåja, göttigt var det!


FetRussin gillas inte av mig, så mina lussebulls är russinfria. Jag tycker alltid att degbullarna ser så små ut också & gör till slut större & större, men när de väl kommit in i ugnen blir de ju enorma, så nästa gång ska jag försöka att göra lika många som det faktiskt står i receptet - det skulle ju faktiskt funka :-)


Gjorde några få olika former, men lessnade då man har en crazy 1-åring springandes runt fötterna, så de flesta blev vanliga standard.

Yummi!


4 kommentarer:

Ewa sa...

Blir så sugen!!

Anonym sa...

Grejen med att få vetedegar saftiga är att använda så lite mjöl som möjligt, gärna mindre än det står i receptet. Det blir jätte kladdigt men dock med ett godare resultat :)

Kerstin sa...

Den där receptsidan tycker jag är bra! Deras mintkladdkaka är SUPER!! Den vanliga kladdkakan oxå =) Den gör jag jämt!!

Hanna sa...

Anonym: Yes, jag har hört det, men i år så glömde jag lite halvt bort det. Jag tog mindre mjöl än vad det skulle vara, men jag skulle absolut kunnat ta ännu mindre - tack för påminnelsen :)Kerstin: Visst är den! Har aldrig testat mintkladdkakan, men den låter ju som en höjdare. Kankske ikväll? Mint får mig att tänka på Marabous mintkrokant & den är ju bäst - kombinera den smaken med kladdkaka må ju vara grymt!