29 november 2009

Loppisfynd.

Det blev lite blandat från loppisen, mest tyg & gamla julgardiner. Jag får väl säga som Annelie, julen är tyvärr en högtid då man måste släppa sin personliga smak & bara ge sig hän till det hemska. Nädå, men allvarligt talat så gillar jag inte pynt härhemma för det passar helt enkelt inte in. Julen är mestadels röd & med mönstrade tomtegardiner & är det något som inte passar in här hemma så är det rött & mönstrat.
Samtidigt vill jag heller inte ha något trendpynt, jag vill ha det klassiska pyntet som är nostalgiskt. En grön plastgran, ett par fula tomtar gjorda från Panduro 79´, hemgjorda smällkarameller, underliga girlanger & ja, fula gardiner. Julen skall vara prålig, det är ju det som är grejen & framförallt ska den vara personlig tycker jag. Jag vill, precis som Annelie, komma ihåg min barndoms jular & då måste jag tyvärr haka på detta med röda tomtar & hemska gardiner.
Så, jag köpte ett par oldstyle tomtegardiner, som kanske kommer upp nästa år i nya huset, typ i smårummen. De är ju trots allt charmiga & även om jag inte gillar pynt själv så måste man ju anstränga sig för att barnen ska växa upp i nån form av jultradition så folk inte tror vi är Jehova.
Åh, vad jag längtar till nyår då jag får återgå till det normala ;-)


PS: Första advent idag & det enda vi har gjort är att tända ett adventsljus - inte kul att pynta när man ska flytta heller...

9 kommentarer:

kajjan sa...

Åh en sån där kandelaber fast en 5-armad i rött har/hade vi alltid på julbordet hemma. Det var tradition att den skulle stå på bordet lixom...haha. Jättemysig! =)

Va kul med dagiskort!Måste ju få se. Visa!=) SKa ni spara alla?Visst kan man välja ut vilka man vill ha?

Hannah sa...

Shit pommes vilka snygga gardiner du hittat! :D

Annelie sa...

Haha fan va kul att du hakade på "ALLT ELLER INGET(typ)" trenden!! :D
Ewa har också inhandlat toknostalgiska julgardiner så våra hem kommer säkerligen avspegla våra barndomsminnen något helt fantastiskt bra :)

Hanna sa...

Hakade på & hakade på...jag ogillar fortfarande julgrejer & har fortfarande inget ouppsatt, sen har jag väl enbart haft nostalgigrejer så långt bak jag kan minnas, det var ju inte direkt de första julgardinera jag äger - det var nog snarare ni som hakade på ;)

Hanna sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ewa sa...

Jag hakade då på Annelie! Hon har toksnygga gardiner hemma nu! :D

Hanna sa...

Ja, men jag har ju aldrig hakat på - jag har 1 (!) ljusstake uppe & mer blir det inte! Så allt eller inget-trenden stämmer ju inte alls, ja, isfåfall "inget" då förutom min turkosa ljusstake.

Vägrar att hålla med om något som inte är sant, vilken skitsak det än må vara :)

Ewa sa...

Jag sa inte att du hakade på. Jag sa att Jag hakade på.... hakade på Annelie.

Hanna sa...

Ja, det spelar då ingen roll, jag förstår vad ni menar faktiskt :)

Jag önskar jag kunde göra det mer juligt faktiskt, men jag gillar det verkligen inte. Jag har försökt, men nej, det går bara inte :/