20 november 2009

Gårdagens loppis.

Både jag & Baby har en sjuk nostalgi till katten Gustaf (Garfield). Vi både växte upp under 80-talet & vi både läste Garfield-tidningen som besatta. I efterhand kan det vara svårt att förstå vad som egentligen var så kul med dessa strippar, men tydligen uppskattade vi det då. Därför har denna porslinskatt en given plats i lillans rum, den får symbolisera både min & Babys barndom :-)
5:-
Ah, den här är så snygg så ni inte förstår, men bilden gör den total orättvisa. Det var stört omöjligt som dålig fotograf att fotografera ett shiny guldföremål, men ni får lita på mig när jag säger att den är smashing! Rådjur är ju (förutom flamingos) det kitschigaste djuret som finns, så en rådjurssparbössa i guld är verkligen ett fynd - sjukt nöjd!
5:-
Haha, ja denna sjukt fula & makabra trollgubbe är för mig personligen ett superfynd! Han är naken, ful & i färgerna är hemska, men ändå så rymmer denna gubbe så mycket lycka. Mina bästa barndomsminnen är när jag var hos mina bästis/kusin Ewa & hennes syrror & sovde över. I huset fanns två såna här trollgubbar, en man & en fru - båda nakna & fula. De stod däruppe i syrummet om jag minns rätt & det är något med denna gubbe som därför gör mig så glad - nostalgi! Ja, han är ful, men han kommer att göra sig perfekt i vår fula lilltoa, där ska han stå på badrumshyllan & bara se...ja...naken ut.
10:-
Religion är också en grej som står till grund för mycket kitsch. Det här är en plastig & färggrann julkrubba & alla saker är gjutna så allting sitter fast i ett. Även denna bild är hemsk, den är mycket snyggare på rikt! Dock är väl snygg att överdriva, den är rolig & charmig. Den ska få vara julpynt på lillans rum, men jag får se till att hon inte äter upp jesusbarnet.
10:-

1 kommentar:

Ewa sa...

Hahaha! Du är ju bara för bra på att hitta roliga grejer!