10 oktober 2009

Tunikatröja åt Junilicious.

Som sagt, "Sy till barnen"-boken av Elsebeth Gynther har jättesnygga (& de verkar enkla) mönster, men problemet är att rita av mönstren. De är ihoppressade på enbart 2 kartor så det är skitsvårt att se vilka linjer som hör ihop. Det är även gjort lite "smart" att flera mönster ligger i "samma", så man måste lista ut vad som blir tröja, omlottblus, skjorta osv & vilka småvarianter på streck man måste följa.
Ni fattar inget va? Förstår det. Hursomhaver så fick jag halvchansa lite på vad för grej jag skulle sy, så jag la inte ner nån tid på det & jag vågade definitivt inte sätta saxen i nåt snyggt tyg innan jag visste om mönstret i slutändan skulle gå ihop & stämma. Resultatet blev dock en sådan som jag skulle ha & storleken stämde relativt bra. Jag blev jättenöjd även om det inte blev så perfekt.
Den är sydd i brunt tyg & fick gula kantband runt arm, hals & längst ner. På armarna satte jag några lappar i roligt grönt retromönster & det lilla räckte för att liva upp den färgmässigt litegrann. Det som fattas är en knapp i halssprunget, men jag är helt knapplös så den får vänta tills jag tagit mig till nån knappaffär.
Det var en mycket enkel sak att sy om man inte är alltför petnoga, övning ger färdighet. Det svåra är, som tidigare nämnt, att sy dit kantband. Jag har verkligen inte lärt mig tekniken än & fusksyr dem vilket gör att tråden som inte bör synas, syns. Nåja, orka vara noga!
Nu när jag vet att den funkar så törs man kanske sy i lite snyggare tyg framöver, jag har ju mina godbitar som jag sitter & håller på...

Det kanske dock blir stackars lillan om några år. "Titta på den där Juni, hon har bara massa fula kläder som hennes morsa syr!" Haha, det kanske är så hett med hemsytt direkt så man får passa på när de är små & inte kan säga NEJ.

(Lillan är förövrigt jättetrött & jätteledsen på alla kort, så det gick verkligen inte att få henne att posera)

Photobucket

2 kommentarer:

Annelie sa...

Du är verkligen duktig Johanna!!

kajjan sa...

Så duktig så! OCh vilken donna i pippitoffs och spänne =)