27 oktober 2009

Kommer ni ihåg Pierrot?

Ja, på tal om de hemska gråtande barn-tavlorna så kom jag att tänka på denna, en av 80-talets hetaste clowntrender - Pierrot! Pierrot var en ledsen man som var hämtad från pantominen, sen vet jag egentligen inte så mycket mer annat än att vi älskade honom.

Ja, ni ser ju den typiska looken. Svart mössa, vit hud, rosa kinder, röda läppar & svart smink. Lite psychovarning, ja. Pierrot återfanns ofta sittandes på en måne som på den högra bilden, just denna utformning & liknande fanns i gipsform dessutom. Alltså, de här formerna man hällde gips i & sen målade man dem, såna tavlor fanns med Pierrot & månen. Hett tips; en färdigmålad pierrottavla i gips hänger på Second Hand (haha!).

Sen fanns det även dockor. Jag vet att jag åtminstone hade en docka i mindre modell med vita satinkläder & porslinslemmar. En sån här "fin" prydnadsdocka alltså. Min bästa kusin Ewa hade däremot några ganska stora tavlor hängandes på sitt rum tror jag & förstå hur avundsjuk jag var - värsta snygga Pierroten! Vars har du dem nu? ;-)

Nä, vilken rolig snubbe. Han är till & med för anti-retro för min smak.

Photobucket

1 kommentar:

Ewa sa...

Ha, ha... Ja jag minns mina tavlor mycket väl. Tror tom. jag såg dom i nån låda vid nån tidigare flytt. Dom låg tillsammans med nå rosa spetsgardiner! :) (Hur såg det ut på rummet när man var liten egentligen)

Förresten har jag alltid trott att clownen var en tjej! Fick lära mig nåt nytt idag.