31 oktober 2009

Köksinpiration.

Det kommer att dröja innan vi gör om köket i det nya huset, men det är iaf på prio 1 - ett ordentligt kök är ett måste!

Vi tänker ha svarta köksluckor (ville ha det på här också, men då var de slut på IKEA så det fick bli grå istället) & sen skall givetvis även golvet i det nya huset blir schackrutigt. Vi tänker, precis som här, kasta ut köksbordet & istället sätta dit en köksö så man får mer ytor att jobba på & där kommer våra Bombo barstolar att passa perfekt. En orange kartell har länge stått på önskelistan så en sådan får nog flytta in ovanför köksön & gör sig nog snygg mot allt det svarta!

Väggen som går mot hallen kommer antingen att rivas, eller "halvrivas". Är den kvar kommer en stringhylla få sitta där med alla mina snygga retro köksattiraljer, bland annat står saker från "berså" & "zebra" högt på min önskelista. Dock bara för show förstås, vem har råd att dricka kaffe ur muggar för över 600 spänn/styck? Inte jag & ingen annan skulle få förtroendet heller.

"Plattan"-bricka har jag tänkt att införskaffa i hundra år & nu är det faktiskt tid för det. Den kan hänga på väggen & vara snygg bara & Lotta Kühlhorns snygga äppelkollektion passar perfekt vid diskbänken. Matcha (eller omatcha beroende på vilken inredningssmak man har förstås) gör man med snygga disktrasor med popart-motiv. Pop Art (vilken är den enda konsten jag faktiskt gillar nästan) hänger givetvis på väggen, salt & peppar-karen från Lagerhaus (ja, det är verkligen en ripoff på Catrineholm-serien) står på köksfläkten & de underbara 50-talsflörtande kyl/frysarna från SMEG står bara & är snygga.

Kyl & frys från SMEG kommer ju dock aldrig att hända, det är bara en dröm. Jag skulle aldrig kunna bestämma mig för vilken färg jag skulle köpa & hela poängen med SMEG är ju egentligen att köpa dem i färg, köper man dem i vit & svart så kan man ju lika gärna skita i det....men turkos är som alltid en underbar färg & det finaste som 50-talet har att erbjuda!

När flytt vi? Det roliga är att vi i princip redan har allt, men nu får vi äntligen plats att sätta upp allt nånstans! I LIKE!

Photobucket

4 kommentarer:

kajjan sa...

åh va spännande!!! Kan tänka mig att du möblerar i huvudet! Det gjorde jag också....låååångt innan vi flyttade in=) Det är ju så mysigt att fantisera och planera! KOmmer att bli kanoners alltså! VAr det december eller januari ni flyttar in?

förresten hänger ni med på öppna föris på måndag em? Sedan är det ju träff på torsdag också...men vet inte vars? Vi får väl hitta på nåt.=)

Kerstin sa...

Snubblade in på denna sidan

http://www.fluffbabes.se/

Kom att tänka på dig, följer ju din blogg. Och tänkte att du säkert skulle hitta något här!!

Själv fastnade jag för den blingade nappen... och det rosa toapapperet =) Fast 400 kr för EN napp är lite väl i överkant kan jag tycka...

Kerstin sa...

Jag tror banne mig jag ska beställa det svarta parfymerade toapapperet och ha det när vi har gäster!! Ha ha!!

Hanna sa...

Haha, tack för ett underbart sidtips Kerstin! :) Mycket roliga saker där, jag blev frälst i både det rosa & svarta toapapperet & allvarligt - de är värda sitt pris tycker jag! Till fest iaf, inte till vardags & så ofta festas det inte så överdrivet dyrt blir det knappast :)

Det var nåt badskum med marshmallow också jag tyckte lät jäkligt spännande.

Lillan använder ju inte napp tack & lov, annars hade jag ju nästan känt mig tvingad att investera i en alldeles för dyr, men lyxig, napp :)