18 oktober 2009

Den berömda fiskargubben.

På tal om de hemska, men nostalgiska, gråtande-barn tavlorna så kom jag att tänka på dessa; fiskargubbetavlorna. Dessa måste ha varit nästan minst lika vanliga som the crying babies, de fanns överallt! Fiskargubben fanns i olika utföranden, men denna (tydligen målad av en tysk, Harry Haerendel) är definitivt den vanligaste & mest förekommande.

Jag vet att min mormor har exakt en sånhär & den är dessutom broderad. Kitschigt värre, kanske måste tinga den?! Njae.

Nostalgi I like!

Photobucket

2 kommentarer:

Therese M sa...

jag tycker det ser ut som: ...."är ni med barn?" "Aj aj kapten!" "ååååh, vem bor i en ananas djupt ner i det blå?" "SVAMP BOB, FYRKANT!" kaptenen ser ju ut så där!

Hanna sa...

WHAT?! Jag fattar ingenting, men det var tammefan den bästa kommentaren på länge! Rökt svamp!? ;)