22 september 2009

Twixkaka.

Botten
6½ dl vetemjöl
1 dl socker
225 gr smör

Kolasås
175 gr smör
2 dl socker
3 dl grädde
1½ msk sirap

+ 200 gr ljus blockchoklad

Blanda ihop botteningredienserna (smöret skall inte smältas!) & tryck ut degen på bakplåtspapper i en långpanna. Grädda i 20 minuter på 175 grader. Blanda ihop alla ingredienser till kolasåsen i en gryta & låt koka på låg värme i cirkus en timme - de tar lång tid med kolasås! Såsen bör vara runt 120-125 grader varm, alternativt gör du kulprovet.

Bred ut kolasåsen på botten & låt kallna, sedan smälter du blockchokladen & brer den över hela alltet. Låt allt stelna & skär i lagoma bitar - klart!

Yes, jag blev gottasugen & provade den här kakan för några dagar sedan - "den måste ju vara skitgod!" tänkte jag. Jag ägnade massa tid åt den här förbannade kakan & när jag väl var klar så kunde jag bara konstatera "Den suger!"

Den smakar precis som Toffypops, så gillar man dessa så gillar man nog Twix (Raider!)-kakan. Jag har däremot alltid hatat Toffypops!


Photobucket

5 kommentarer:

Kerstin sa...

Men va göööööör du!! Jag har precis ätit upp mitt gigantiska kakförråd och lovat mig själv att inte baka mer... Jag bör inte äta en kaka till på vääääldigt länge.

Och så lägger du ut detta receptet!! Vad är det för sätt?! Ta bort genast!!

...annars måste jag ju provbaka... OCH PROVSMAKA!!!

Ea sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Ea sa...

Jag 'mer-trafik:ar' för glatta livet, det är ju skitkul ju. Tänk att det finns så många knäppa människor och framförallt: så många människor som tror att de är bra på att fota.

Hur som helst så hamnade jag hos dig, det fanns ju bara 14 000 andra medlemmar att välja bland (!) :).

Hoppas att du är ledig idag så att du får göra ingenting och äta kakor. Jag ska gå och sova för nu skriver jag ändå bara en massa strunt.

Kisses!

Sophie sa...

åh vad gott det ser ut :D

Marica Rödebäck sa...

Jag tycker det ser jättegott ut och hade mer än gärna gott och bakat det nu .. men då jag inte får äta vissa av sakerna som är i så är det ju dumt.. Får bli om några år!