30 september 2009

Gråtande barn- trenden.

Ja, det började med vargtröjorna, nu har tydligen det här också blivit trendigt - de gråtande barnen. Alla som är uppväxta under 80-talet måste väl ändå minnas denna smaklösa hötorgskonst som hängde på var & varannans väggar? Ok, då tyckte vi inte att det var smaklöst, men nu - hur kunde dessa crybabys bli så otroligt populära?

Här på bilden är Eddie, en av de mest populära gråtbarnen - läs mer om honom här. Jag minns mycket väl att mina kusiners mamma hade en hel samling av dessa tavlor uppsatta i deras vardagsrum på bergbacka, hon hade säkert 10 (!) eller något sådant. Sjukt trendig var hon iaf!

Nu är gråtbarnen tillbaka igen, denna gång på kläder - tröjan hittar du på Ellos. Jag gillar kitsch, men vid gråtbarnen går till & med min smaklösa gräns. Dock är det rätt charmigt att de hittat tillbaka igen.

Minns du de gråtande barnen, hade ni kanske något konstverk? Jag vet att jag faktiskt har ett billigt exemplar stående i garderoben i mitt flickrum, lucky me - vill nån köpa & bli trendigast i stan?!

Photobucket

11 kommentarer:

Emily sa...

Jag får ont i magen av gråtbarnen och har alltid tyckt att de tavlorna har varit sjukt obehagliga.

Hanna sa...

Jag ställer tavlan vid din dörr imorgon då? ;-)

therese m sa...

Shit...morsan hade en exakt likadan tavla på väggen när ajg växte upp.... man undrar ju varför dom var populära? sårade gråtande barn....vem vill se det varje dag? Sen undrar man ju hur som gick tillväga för att få ungen att se så sårad och ledsen ut....hurven!!

Hatchepzut - Mamma till en ängel sa...

Oja visst minns man de gråtande barnen på tavlorna. Mina föräldrar har en sån. Minns att jag hade väldigt mycket tankar och funderingar om den tavlan när jag var liten.

Kakan sa...

Jag älskar dom,tog två tavlor från farmors hus när hon dog.Pappa ramade om de och nu har jag de i mitt snygga sovrum!!!

Hanna sa...

Kakan, du är galen, du har till & med sämre smak än jag! ;)

Jag ser framemot att träffa dem dock, tänker dra en sväng förbi din nya lya så fort det finns tid.

Cake sa...

Snacka inte om dålig smak=).Jag skrattar nästan varje gång du skrivit en filmrecension.Kan inte i mitt liv förstå varför du sett dessa filmer.Så nu ligger vi lika i dålig smak=).Du är välkommen förbi när som helst!

Frida sa...

Jag hittade hit till din blogg via Google, jag fick nämligen två tavlor ur Bruno Amadios kända serie idag.
Personligen tycker jag dom är fasligt obehagliga och satte mig därför vid datorn. Tydligen påstås det att det vilar en förbannelse över en av tavlorna med en gråtande pojke; många hus där tavlan har hängt påstås ha brunnit ner till grunden men just tavlan har klarat sig utan några skador.

Jag vet inte vad man ska tro, men intresasnt är det allt!

Hanna sa...

Hej! Ja, angående dessa Gråtandebarn-tavlor så håller jag med, de är rätt obehagliga! Kan inte fatta att de var så populära faktiskt, de är ju mest..rysliga?! Haha, men jag håller med, det är rätt intressant. Visste inte om den där myten med nerbrunna hus, men nu törs då inte jag inneha någon såndär gråtande pojk i mitt hus ;)

Angiie sa...

Vi hade någon blond pojke, som var himla söt! Jag tyckte så synd om honom när jag var liten.. man ville bara ta hand om dom lixom... hade även en likadan docka senare... jag älskade dom där jäkla gråtande ungarna.. hahaa..

Men det där är lite för "modebloggar" style för mig...

Amanda sa...

Har du kvar tavlan? Vill köpa den :) Skrev ett helt inlägg tidigare idag, om just mina två favorit-tavlor: Crying ´girl & crying boy :) Och nu försöker jag hitta fler, men det verkar FAN OMÖJLIGT!
And förbannelsen, så har jag ju just DEN tavlan, och har haft i 16 år. Huset står kvar. Forskade om "förbannelsen" och tydligen så är tavlorna behandlade, med nått eld-säkert skit :)
Tycker tavlorna är fantastiska, och varför skulle barnen vara sårade? Alla barn gråter. Dom kanske bara inte fick en klubba på godisaffären ;)