29 september 2009

Experiment: Strutmössa.


Min Elsebeth Gynther-bok ("Sy till barnen") har kommit & jag älskar den - den är helt underbar & mönstren är helt outstanding! Det är massa 70-tal med trumpetärmar, tunikor, omlottströjor, sparkbyxor, hättor, strutluvor & allt annat. Det är det bästa mönsterboken jag nånsin haft, det är precis sånt vi gillar! :-)
Vi testade att sy en "Kyse", strutmössa, av lite resttyg. Den är mest ett experiment rent storleksmässigt eftersom jag gjorde om mönstret två gånger - den är fortfarande inte perfekt, men jag har lärt mig nåt till nästa gång jag gör luvan. Måste fixa passform & storlek lite bättre helt enkelt.
Nackdelen är att jag suger på danska, det blir genast tjorvigt att läsa förklaringar när jag inte fattar glosorna... Nåja, den som övar får se hur resultatet blir ;-)
Bra bok för 70´s-lovers iaf, jag rekommenderar den skarpt! Finns här.

Photobucket

5 kommentarer:

Hannah sa...

Åå så fin. tänk om man vore lika duktig som du. :)

Marie sa...

Om jag bara var häkften så duktig!!

Ja jag vet inte själv hur det fungerar riktigt. Jag är närsynt men framförallt så har jag som du säger ett enormt brytningsfel på ett öga som kommer från sjukdomen jag hade. Jag har också ärr på horhinnorna sedan dess och en del blodkärl som gått in i ögat och förstör lite. jag borde egentligen inte köra bil utan glasögon men brukar ha dom i bilen och ta på ibland.

Marie sa...

Hoho...."horhinnorna"..men du fattar ju vad jag egentligen menar ;)

Alex sa...

Såg delar av den men det jag såg var hur bra som helst :-D Visste dock inte att Aschberg hade en "mjuk" sida också :-)

Alex sa...

Såg delar av den men det jag såg var hur bra som helst :-D Visste dock inte att Aschberg hade en "mjuk" sida också :-)