16 augusti 2009

Yes Man / Terminator Salvation.

[Komedi][Romantik] En ganska pessismistisk man blir indragen i en "klubb" där det går ut på att man skall börja säja JA till allt. Han utmanar därför sig själv att tacka JA till allt under ett år & detta får givetvis sina följder - positiva som negativa. Jim Carrey är ganska bra i rollen, men detta beror väl mest på att jag vanligtvis har svårt för hans överspel. I de mer "seriösa" filmerna har gjort på senare år är han betydligt bättre tycker jag. Filmen har sina poänger & nog skrattar man ibland, men den är relativt seg & förutsägbar. Filmlänk IMDB!

[Action][Äventyr][Sci-i][Thriller] Efter att Skynet har utrotat nästan alla människor på jorden, så slåss de få överlevande människorna mot maskinerna för att vända kriget - i ledning går förstås allas vår John Connor. Jag älskar vanligtvis Terminatorfilmerna (förutom 3:an som inte höll så hög klass), men den här filmen suger verkligen. Efter en kvarts tittande så sa jag direkt till Baby: "Den här filmen kommer jag inte att gilla!" & visst hade jag rätt. Det är nästan inga robotar alls, det är bara flygande saker, motorcyklar & andra maskingrejer som slåss - helt värdelöst, det är ju själva terminatorsnubbarna man är rädd för! Christian Bale är inte min favvoskådis heller & allmänt så är det massa typer i filmen som ingenting tillför för historien. Värdelöst! Filmlänk IMDB!

Photobucket

4 kommentarer:

Elin sa...

Hej!! jag tänkte bara meddela att om du vill får du komma på me&i visning hos mig nästa söndag. =) Kolla min blogg om du är intresserad.

RobertL sa...

Terminator salavation var ju en grym start på denna triologi.Tycker det va bra att det inte var full action hela tiden eftersom i början vill man ju lära känna karaktärerna, kommer förmodligen bli mer action i 2an, det kan jag lova. Tycker det va bra att det handla mycket om John connors pappa. Man ser att dom valt karaktär med omsorg för den unga Kyle är ju sjukt lik han som spelar vuxna Kyle i Terminator 1. Sen tycker jag inte det var så mycket typer med som inte hade något att göra med handligen? Dom fick lite hjälp av folk men inget som störde på handligen tycker jag, väntar med spänning på dom 2 kommande filmerna. Ger denna 4,5/5 För att dom satsa mer på handlig än action i den första delen och det tycker jag är helt rätt.

Hanna sa...

Va, är det den första i en triologi?! Vad var de tre förra T-filmerna då, var det typ en annan serie?

Om detta är början på en triologi (vilket vi missat totalt), så får den ju ett helt annat betyg. Det var ju just att den var så konstig "tidmässigt" att vi inte fick ihop det riktigt.

Fan, jag måste kanske se om den.

RobertL sa...

Haha ja man ska väl se den här som den först delen i ett nytt kapitel.
Visst den har ju väldigt mycket att göra med dom gamla eftersom både john connor och hans far är med =)
Dock kan man ju bli lite förvirrad eftersom hans far bara är ja 15 år kanske =)
Sen tidsmässigt stämmer den väl rätt bra, 3:an vilken jag helst inte vill räkna med till termiantor filmerna slutar ju med att skynet tar över och den här filmer utspelar sig ju en bra bit in i kriget mellan skynet och människan.