11 augusti 2009

Vad är grejen med modet?

Några trender jag aldrig förstått mig på.

Nördglasögon
Varför är det inne att ha glasögon med vanligt fönsterglas? Hur kan en sån grej vara trendig? Jag är helt ärlig när jag säger att jag nog skulle ha otroligt svårt för att ta en människa på allvar om denne bar nördglasögon helt utan mening. Noll respekt & framförallt till Jenny på nyhetsmorgon.

Gladiatorsandaler
Är de verkligen snygga? De plattfotade jesusvarianterna tycker jag är fruktansvärda, men de med höga klackar går ju an, men det kanske inte räknas till gladiator? Uppenbarligen har jag dålig smak då 99% av sveriges bloggerskor har gladiatorsandaler & uppenbarligen har jag dålig smak eftersom jag även hatade filmen Gladiator, ni vet den som alla älskade?

Shutter Shades
Men allvarligt, hur kan dessa fått en revival? De syntes först i en Simple Minds-video i början på 80-talet, men sen fick de en return när Kanye West använde dem 2007. Frågan är bara varför, de har väl ingen effekt mot solen antar jag, de verkar bara vara för "snygghetens" skull. Hur ser man egentligen ut, det måste ju vara massa pinnar i vägen? Nä, jag fattar inget & jag fattar absolut inte hur tönten Kanye kunde vara den som tog in modet.

Trender utan funktioner
Ja, saker som är trendiga utan att det finns någon poäng. Ta t.ex. Shutter Shades & nördglasögon, man har dem bara för att vara "cool" & det hela blir för mig sjukt ocoolt. För uppenbara saker man bara bär för att andra gör det känns så töntigt i min värld - iaf dessa attribut som absolut inget tillför!

Sleazemodet
Jo, jag gillar leopard, zebra, nätstrumpor, bandtröjor & allt som hör dittill & det har jag alltid gjort. Saker jag tycker är konstigt är däremot att sedan "rockerlooken" blivit trendig så kan du sälja dina trasiga strumpbyxor på tradera för flera pengalappar. Hello?! Varför vill folk köpa mina söndertrashade strumpbyxor? Jo, eftersom dessa flickor anammat looken enbart för att den blivit mode så har de inga trasiga strumpbyxor i sin vardagliga preppy-garderob & eftersom de heller inte vet vad som krävs för att skaffa ett par (partajande, festivalande, konserter, en lite hårdare livsstil än lattedrickande på caféer etc) så måste de köpa dem sönderfestade & klara. Sick!

..."bandtröjorna" ja.
Varför köper dessa "rocker just for fashion"-folk fuskbandtröjor? Alltså dessa tischor som säljs på HM, Gina Tricot osv & så står det exempelvis "BoneStructure tour 1986". Varför köper ni inte tischor med riktiga band istället för hittepå-band? Det är ju åtminstone snyggare med riktiga bandtröjor om man nu verkligen vill anamma looken.

Photobucket

6 kommentarer:

Anna sa...

Hej Johanna! Jag försökte hitta en mailadress till dig då jag håller på skicka ut mail för att undersöka intresse för en fortsättningskurs i babysimmet (phu, lååång mening). Men jag hittade ingen till dig, så är du intresserad kan du väl höra av dig!

Olle sa...

Mode är oftast töntigt... Varför kan man bara inte få se ut som man själv vill?? :)
Det är lite komiskt att se alla dessa klonade 18-åringar på stan...alla i likadana frisyrer o kläder...ser ut som uniformerade flockar. Både killar och tjejer!
Och jag håller med om bandtröjorna...såna köper man för att man gillar bandet! Annars kan man låta bli..

roffe sa...

Hej.jag har 2.5 vecka kvar på mitt sommarjobb.sen får man leta efter annat.men jag ska ta lite semester efteråt.tufft att jobbat hela sommaren.ta en restresa om jag får någon.ha en skön dag.kram

Lia sa...

Haha håller med dig i inlägget :P

En annan trend jag inte förstår mig på är de här gummibanden folk har runt byxbenen, Partille-Johnny eller vad dem kallar stilen :O

kajjan sa...

Jo, nästa torsdag kl 13, hos Helena...mammaträff! Så kul att träffas igen! Visst kommer ni?

Hanna sa...

Anna: Hej du! Ja, jag vet inte faktiskt. Det beror på hur det ser ut med jobb osv, just nu skulle det ju funka, men jag vet inte hur det ser ut längre fram. Dagtid kan ju vara lite kruxigt förstås om det är på vardagarna.

Kajjan: Tjo! Fan va skoj, klart vi dyker upp! Jag kan inte läsa din blogg btw, har du bytt lösen?