17 augusti 2009

Sovrum a´la rockerstyle.

Total bloggtorka så jag kan väl fortsätta att visa lite Hemma-hos, har inte gjort det på aplänge. Ska så fort jag orkar även flytta över de gamla "Hemma-hosen" från min gamla blogg för er som missat det.
Taklampan är hemsk, har hatat den från första stund, men orkade inte gå tillbaka med den. Det är inte det att jag tycker att den är ful, den är i 60-talsstil, men tyvärr funkade inte själva färgen. Svart var ju givet, men va fan, den lyser ju ingenting - snygg, men totalt ofunktionsduglig så den måste bytas snarast.

Även sängen börjar bli liten. Nu har vi ju inte lillan i sängen tack & lov, men vi har en hund som tar minst lika stor plats. Sen får man väl räkna med att kidsen kommer krypande i framtiden, så vi måste köpa en 180´s så fort vi får råd, lust & tillfälle. Dessutom är dynorna utslitna så "Hej ryggont!" får man rätt ofta här.

Mitt förra sovrum i min gamla lägga var 90-talsblått så sedan dess lovade jag mig själv att aldrig ha ett blått rum igen - kallare färg får man ju leta efter & det är en total omysig färg. Så, det fick bli varmt & passionerat rött istället, betydligt mer passande för ett sovrum. Givetvis blev det retromönstrade tapeter på lågpris & hela familjen blev jättenöjda över resultatet.
De svarta påslakanen har nu blivit tillfälligt utbytta mot rockigt leopardiga från H&M. När vi flyttade försvann massa kuddar, så nu har vi störande nog bara två sovkuddar & jag vill ha minst 4 i sängen så man kan böka runt lite. Måste köpas in så fort jag kommer ihåg det!

Sänglamporna (syns dåligt) letade jag efter i hundra år för att hitta den rätta looken på, men till slut fann jag dem. De är i typisk 50/60-talsstil & passande nog i svart metall.

Jag hatar saker som står på golvet då det blir så jobbigt att städa & säg något mer onödigt än sängbord? Vad är de till för, vad är poängen? Mycket skrymmande bara för att lägga en telefon & en bok på tycker jag & därför satte vi upp små hörnhyllor från Rusta istället. Tar ingen plats, rymmer bara det viktiga & du har golvet fritt. Nu står det dock massa rat där, en ful kvist från Dollar & en massa ljuslyktor, men det är bara för att jag inte orkat städa bort det. Det ska väl stå nåt "snyggare" grönverk på de övre hyllorna & prydnaderna skall ställas nånannanstans, men jag har aldrig orkat ta tag i det.
Jag älskar de här lamporna från IKEA, kostar typ bara 69:- de har ett jättefint sken. Vi har dem i hela huset & just här ser ni den röda varianten. Har vanligtvis svarta panelgardiner till de här fransvarianterna, men på sommaren vill man ju ha in lite ljus så de är borttagna. Döskallelyktor & random loppisfynd står också här.

Sovrummet är defintivt ett av de rum som vi inte ägnat så mycket tid åt, det är lite random grejer som får matcha varandra lite mellan tummen & pekfingret bara. Poängen var bara att få en tilfälligt "varm & mysig" atmosfär & det har vi lyckats med eftersom vi älskar att vistas i vårt sovrum - vi känner lugnet direkt, de stökiga hörnhyllorna till trots :)
Som sagt, vi har efter typ 3 år fortfarande inte lyckats sätta upp tavlor i huset. Antar att det tyder på både beslutsångest & brist på tillräckligt snygga motiv. Vi gillar mest snygga musikposters & Pop Art, iaf jag & just det måste alltså köpas in lite mer av.

Ovanför sängen satte vi dock upp en tavellist så att vi kan byta ut tavlor efter humör, men just nu får Ozzfest pryda denna vägg & den får nog sitta där i år & dar eftersom jag fullkomligt älskar den & dessutom passar färgerna in perfekt.

Fler saker på väggarna skall alltså upp, frågan är bara vad?
Jag har fått Baby att börja läsa igen (det gällde bara att ge honom rätt lektyr) så vi brukar avsluta kvällarna med att läsa lite ur varsin bok. Just nu läser Baby The Rocker (Thin Lizzy)...
...& min kommande bok ligger på vänteplatsen, Marilyn Manson. (Min ordinarie bok rumstrerar i bilen just nu)

Vi har förövrigt lagt samma klickgolv i hela huset, ett billigt från IKEA i "gammelstil" a´la 69:-/m2.

Nä, jag måste nog ta & fixa klart i sovrummet, jag känner det nu.

Photobucket

2 kommentarer:

Anonym sa...

Var har du köpt lampan? Jag har letat efter en sån... men om den har dåligt sken kanske jag måste leta vidare efter nåt annat.

Hanna sa...

Vi köpte den på Mio, men har sett liknande på Halens, eller Ellos.

Det är nog bara den svarta som lyser lika mycket som sot, men ett hett tips är att kolla en tänd lampa innan du slår till :)