08 augusti 2009

Sjukdiagnos: Checked.

Jag fick tillbaka mina enorma magsmärtor idag & då konstaterade jag att de inte låg i "tjejmagen" utan ovanför naveln snarare. Det gjorde/gör verkligen så jääääävulskt ont att jag knappt kan hålla mig från att både grina & svimma, de är helt ohanterbara & inte att förglömma så är jag skitsjuk i övrigt också.

Fick ringa runt halva stan tills jag slutligen hittade numret till sjukvårdsupplysningen för nu började jag bli rejält orolig. En jättetrevlig sjuksköterska svarade & jag började prata om den första veckans extrema stress, halsflussen, variga ögon, febern osv. Hon säger ganska snabbt något medicinskt "magord" & berättar vad det är. När man varit otroligt stressad & pressen äntligen släpper så bryter oftast alla sjukdomar ut samtidigt. Just stressen gör att min mage börjat producera alldeles för mycket magsyra, går tydligen likna vid någon extrem akutform av magkatarr/magsår & som hon sa "det är extrema smärtor vi pratar om då, det är precis som du säger, det känns som att man både vill spy & tuppa av"

Så, det känns faktiskt som jag fått rätt diagnos, jag hoppas då det! Jag ska tugga Novalucol, dricka ramlösa & ösa i mig samarin så skall jag vara på bättringsvägen. Om inte annat så måste jag tydligen ringa igen.

Förstå hur mycket stress kan göra? Den har totalsabbat min mage & jag har varit nära döden här i 2 dagar. Jag hoppas innerligt att det går över nu, för annars blir jag riktigt orolig!

Photobucket

3 kommentarer:

Olle sa...

Har oxå testat det där..inte alls skönt! :(
Hoppas det går över o du blir pigg snart igen!!

Mariah sa...

Herregud jänta vad du skrämde upp oss under släktträffen...vi var på väg i egen helikopter :)
Hoppas allt gick vägen och att ni fick riktigt roligt!!

Hanna sa...

Nej, fy fan, jag skulle inte önska min värsta ovän detta tillstånd!

Novalucol bet dock som sjutton & det försvann relativt fort, fick dock äta det ett par gånger då det var på väg tillbaka.

Jag som trodde jag hade gallsten kan äntligen andas ut :)