11 augusti 2009

Madonna på Ullevi 8 augusti 2009.

Ja, det var helgen i korthet. Natt-tåg was the shit förövrigt, kommer bara att åka det hädanefter, det är ju guld värt! Glömde kameran så många bilder togs inte direkt, dessutom var jag så sjuk hela helgen att vi bara mest slappade & gjorde ingenting. Fredag var skitvarm & lördagen var minst lika varm, som gjord för konsert verkligen.

Yes, hur var hon då Madonna? Klart det var bra, klart det var mäktigt, men förutsättningarna för mig var ju inte de bästa. Jag var rätt trött då jag var så sjuk, så jag stod väl knappt på benen. Vi stod ungefär mitten av Ullevi ett tag, men gick lite fram & tillbaka för att få bättre sikt - något som var svårt. Det är ju alltid roligare om man står precis framför scenen, men dessa biljetter hade vi inte tyvärr. Storbilds-tv funkar ju, men för bästa känsla ska man ju se det direkt!

Det som var bra var riktigt bra (några ex är Ray of Light, Like a prayer, Holiday), men det som var sämre var ganska tråkigt. Hon blandar in massa med latino/balkan i mitten av showen & det gillar jag inte alls, vad skulle det vara bra för? Hon sitter med snart 30 år av låtskatter & hon blandar in skit som ingen känner till eller bryr sig om, varför? Klart att artister vill göra nåt nytt, men det är ju fansen som skall glädjas, så gläd dem med gamla klassiker istället.

Inledningen skulle kunna göras betydligt mer intressant är vad den är; Candy Shop, Beat goes on & Human Nature - rätt tråkigt. Human Nature, You must love me & den spanska skiten är nummer hon absolut kunde ha hoppat över & istället slängt in Hung Up, Express yourself, eller varför inte Like a Virgin?

Den får 3 plus av både Aftonbladet & Expressen & jag skulle säga samma. Klart godkänt (men en sådan som jag skulle aldrig kunna säga nåt annat då jag velat se henne i 19 år), men hon kan betydligt bättre. Dessutom har jag sett så många bra konserter på sistone, så det är stor konkurrens. Detta är den största dock, men jag hade nog väntat mig lite mer. Dock skall det kommas ihåg, ju längre fram desto bättre - en plats i golden circle så du både hade sett bra & haft dansanta fans bredvid dig gör ju vilken spelning som helst bättre. Dock har jag blivit både för gammal & för lat för att orka tränga mig som man gjorde förr :) Svimmade förövrigt under spelningen, bara i 5 sekunder typ, men detta måste berott på att jag proppat kroppen full med febernedsättande, smärtstillande & Novalucol - jag borde varit liggande annars. Äckligt dock, alla som vet hur det är när man på 1 sekund börjar kallsvettas, må illa & det svartnar för ögonen vet vad jag menar. Huu.

Hursomhaver, jag ångrar inte för en sekund att jag åkte. Det är en milstolpe i mitt liv att få sett henne LIVE & jag är tveksam till att hon kommer tillbaka. Now or never var det verkligen. Att hon är Queen of Pop råder ingen tvekan om & aldrig förr har jag sett en sådan energisk 50-åring, hon är helt sanslös! Hon bjuder alltid på händelserika shower & ingenting sparas in på, nackdelen med Madonna är väl dock att hon är en sådan perfektionist att hon aldrig lämnar schemat - det kan bli lite stelt utan spontana utrop alltså.

Kontentan är att jag haft en skitbra helg med trevligt folk, bra musik, men med ont överallt :-)

Photobucket

Inga kommentarer: