11 augusti 2009

Lite dukning & mat.


Som tidigare nämnt så har jag inga som helst kort själv, så jag stjäl friskt från andra. Alla dessa kort kommer från Erika. Det finns säkert fler kort nånstans på själva dukningen osv, jag ska försöka hitta någon som eventuellt kan ha dokumenterat detta då jag själv glömt det, har ju några fler mappar med skickade kort att gå igenom :-)
Honnörsbordet blev dukat i svart med röda rosenblad (billigt fusk givetvis!). Prickiga servetter till hela dukningen, matchar förstås löparna på gästborden & prickar var även ett litet "tema" på våra inbjudningskort.

De andra borden fick bli vita med löpare i svart/vit-prickigt presentpapper. Till detta blev det vanliga ljuslyktor som redan fanns i lokalen, rosenblad & några smala vaser med enstaka rosor i. På bilden ligger även vårt matchande festhäfte som underbara Erika knåpat ihop.

Giftboxes är ju egentligen bara en kul grej som mest ligger för dekoration, men det är faktiskt rätt snyggt att ha & behöver verkligen inte kosta något. Jag & Baby har vikit alla lådorna själva av vanliga papper & snört runt ett svart presentsnöre. Inuti lådan låg en Ipren, en halstablett & ett chokladmynt. Dessutom hade någon lustig typ smygit ner "Antistress"-piller åt mig & "Bakis"-piller åt Baby. Tärnan är starkt misstänkt & hade givetvis helt rätt i att vi behövde dem.

På förminglet till festen så serverades det någon form av bål/grogg (don´t ask me!) & till detta blev det fruktspett. Bålen var riktigt god tycker jag själv, men så fort jag tog ett glas (ja, jag tog några stycken...) så kom getingarna som på beställning & ville krypa ner. En anledning till att hålla sig nykter månne? Nja.

Till förrätt så serverade vi Västerbottenspaj a´la svärmor med rödlök, creme fraiche, löjrom & dill. Enkelt, gott & behöver inte värmas heller = praktiskt. Här ser ni lite mer av dukningen också!

Mat är svårt då folk är olika kräsna, allergiska, vegetarianer osv. Man vill pleasa många, men till så lite besvär som möjligt. Vi bestämde oss därför för buffé, inget lyx eller unikt, men alla bör ju åtminstone finna något som de tycker är ätbart:

* Skagen canapé
* Parmaskinka fylld med ruccolasallad
* Marinerade kycklingspett
* Tzatziki
* Marinerad fläskfilé med örtbearnaisesås
* Souvlaki
* Råstekt vitlökspotatis
* Fetaostsallad
* Ciabattabröd & smör

Lite blandat som sagt, men det funkade nog bra. Vi hade inte fått provsmaka innan vi beställde (catering från Tommys Kök), men vi blev nöjda. Eller ja, jag åt bara en canapé, sen fick jag inte i mig nåt mer pga nervositet & en väldigt avsmalnade korsett. Fastän jag snörde upp den rejält så kände jag mig ändå rätt...mätt.

Till efterrätt blev det helt vanlig pannacotta med vit choklad, serverat med hallon & blåbär. Erika hade snört fina band runt & tvillingarna hade toppat med lite silverkulor. Enkelt, men jäkligt gott. Jag & Baby snörde ihop pannacottan kvällen innan & är en efterrätt att rekommendera om man skall bjuda många, det är skitsimpelt, gott & går att variera i oändlighet. Dessutom går det snabbt!
Jag & Baby skippade tidigt bröllopstårta då vi av erfarenhet vet att man kastar ut mycket pengar på en sak som ingen ändå nästan orkar äta. De flesta brukar vara rätt berusade vid det här laget & tar hellre en öl än en tårtbit :) Dock var det ju ändå vårt bröllop & på bröllop skall det vara tårtor, så Baby sprang spontant in på Konsum & köpte en frusen jordgubbstårta & på denna ställde vi våran cake-topper a´la heavymetal - Gene Simmons. Det blev, som väntat, en populär fotograferingsplats & tårtan var verkligen bara för "show".

Återkommer med fler kort senare.

Photobucket

2 kommentarer:

kajjan sa...

Finfint!!!

A-L sa...

Maten var super god....