18 augusti 2009

Efterlyses: Husförslag.

Nu när jag klagat av mig ordentligt, så kan jag ju istället skriva vad vi söker.

Vi söker ett rätt stort hus, minst fyra, men allra helst fem rum. Rummen beror lite på planlösningen, vi vill helst ha en öppen planlösning mellan kök & vardagsrum så att det även blir ett matrum, så vi vill åtminstone hitta ett hus där det i värsta fall går att fixa bort lite väggar osv. Minst 4 sovrum vill vi nog ha iaf så vi har plats med kommande kids, eget sovrum & ett allmänt rum för dator/musik/böcker osv.

Sen är det dödsviktigt med söderläge. Nu när vi haft söderläge skulle jag aldrig i mitt liv byta bort det mot något, det är det absolut viktigaste med tomten. Jag vill inte ha ett hus där söderläget är på framsidan & du måste sitta & sola i bikini ut mot vägen eftersom den enda platsen med sol är på den enda kvadratmetern som befinner sig just på framsidan.

Vi gillar baksjön & denna sida av Vilhelmina bäst. Vi vill helst inte bo centralt med onödigt mycket trafik & ej heller i by, utan gärna på skidspåret, örtstigen & liknande områden. Tomten får inte heller vara jätteliten, det ska vara en bra tomt helt enkelt, gärna utan hus på baksidan. Garage är ett måste & det får gärna vara en tvåplansvilla.

Sen får det ju gärna vara rätt uppvärmning & givetvis dränerat (men helst utan källare förstås) & annan tråkig renovering gjord. Vi vill helst inte köpa ett helt repobjekt där allt måste göras, ett någolunda nymålat hus som är åtminstone lite upprätthållt inomhus hade passat bra exempelvis. Inte nyrenoverat till max & inte ett fuktigt skräphus, lagom är bäst - då kan man sätta sin egen prägel på det utan att måsta ha alltför bråttom med just det.

Visst är det svårt? Jag vill ändå påpeka att ALLT givetvis är av intresse, men att det är många rum är väl mer eller mindre ett måste. Ett hus med potential är också mycket värt, men vad som menas med det är svårt att förklara - vissa hus har det, andra inte. Har ni några förslag så är ni mer än välkomna att kasta in ett mail, eller en kommentar - vi älskar att kolla på hus! :-)

Prismässigt är svårt att yttra då vart hus har sitt värde, men allvarligt, jag lägger inte mycket mer än 650 för ett hus här i Villis & då ska det isåfall vara någorlunda upprätthållt, eller åtminstone ett stort hus med stor tomt. Ett skräphus ger jag inte alls mycket för då jag vet hur mycket det kostar att renovera. (men som sagt, allt går att diskutera om huset är rätt)

Det vi är dörädda för; mögel, hus med källarlukt, fuktskador, konstiga planlösningar, "trånga" hus med små & tighta rum, eluppvärming, små kök etc....sånt drar tyvärr ner jättemycket.

Sa jag att vi är kräsna? Det ska man vara om man köper hus! :)


Photobucket

4 kommentarer:

Marie sa...

Oj du vilka önskningar :)
Ja du vet ju hur vårt hus ser ut och där är nog väl rummen för små. En del annat passar ju typ Örtstigen, solen är på baksida, stor tomt, inget hus igentligen intill....

anna sjögren sa...

haha, känns som om det vore jag som skrivit detta inlägg! :) så nu vet du var konkuransen finns när ett hus som detta dyker upp!

Hanna sa...

Shit & bacon! :)

Men visst är det svårt, det är nästan omöjligt att hitta något som man vill ha när utbudet är så litet & köparna så många. Såna här gånger skulle jag vilja bo i stad, då skulle man ju bara välja & vraka & gå på husvisningar varje helg!

Här får man nog tumma en hel del på sina önskemål, men samtidigt ska man ju inte behöva göra det eg.

anna sj sa...

Vi har inte ens tittat på något hus än, även fast vi haft tanken "om något dyker upp" i över ett år. Eller vi har tittat på ett hus, men det är inte ens till salu ännu..

Nä, stan verkar vara grejen om man vill köpa hus just nu. Synd bara att man Absolut Inte vill bo där!

Ännu en gång drar vi hemkära Vilhelminabor kortaste strået!