23 juni 2009

Resefloppar & resetips.


Terri Eriksson listar sina värsta semesterfloppar - jag ska inte vara sämre. Här kommer min flopp/tips-lista.

1. Åk inte på ditt livs resa om du är gravid.Vi åkte & backpackade i Thailand, vi hade hur underbart som helst & tog dagen som den kom, MEN - jag var gravid. Att vara gravid i de första veckorna utan att det syns är skitjobbigt, jag fick inte dricka en kall öl vid solnedgången & dessutom var jag förstoppad i typ 17 dagar -resan var helt underbart, men den hade kunnat vara ännu bättre.

2. Ta inte alltid det billigaste hotellet. Vi hittade ett apbilligt hotell för typ 20 kr i Thailand, men när vi ångrade oss när vi gick runt & kollade. Det var som att gå i ett nerlagt mentalsjukhus a´la Silent Hill (tv-spelsskräck), blinkande ljusrör, allting var trasigt, kackerlackor överallt & pundare i grannrummen.

3. Precis som Terrera tycker, åk inte runt & hälsa på folk (ofta avlägsna släktingar) som "så gärna vill se er" - vill de se oss så får de komma till oss, på vår semester vill vi inte stressa runt för någon annans skull. Ni vet vars vi finns liksom.

4. Åk aldrig ut på en dagstur med båt i Turkiet när temperaturen är över 50 grader i solen - utan vatten. Been there, done that, en jävla dag helt enkelt.

5. Närliggande är; åk aldrig ut på en båttur i Turkiet om du inte är en typen av människa. Vi tyckte det var extremt pinsamt allting, besättningen betedde sig som apor, sprang runt i kvinnokläder & ville bara att folk skulle ruinera sig på allt de erbjöd. Jag & Baby är definitivt mer backpack än charter & båttur? Nja, vi fixar hellre en egen!

6. Lämna aldrig hemmet utan GPS om ni är två människor med starka åsikter. Vi köpte till slut en GPS & det räddade vårt förhållande, definitivt en anledning mindre till att träta.

7. Åk aldrig på solig festival utan hink - vars ska du annars kyla din alkohol som är över 40 grader varm?

8. Packa inget snyggt om du festivalar. Håll dig till några få praktiska plagg som det inte gör något om du förstör, eller om det blir stulet. Lämna klackarna hemma för det funkar inte på lerig camping & mitt i ett publikhav, fotriktiga skor är ett måste, snygg look är bara för posers. Lämna gasolköket hemma, det är totalt överskattat, ta med tandborste, sovsäck, kläder för kyla/värme, alkohol & hårband.

9. Vid resor så ta med tabletter för både förstoppning & diarré - man vet aldrig hur man mår väl på plats & de inhemska sakerna är inte alltid att lita på.

10. Avskräcks inte direkt om du besöker Island. På resan mellan flygplatsen & Reykjavik så överraskar landskapet så totalt att man egentligen bara vill vända om & åka hem igen. Gör dock inte det, Island är ett underbart land & det är bara just de där milen som är så extremt annorlunda & karga!

---
Dessa var de tips jag på rak arm kommer på, det kanske kommer flera sen - har ni några floppar/tips?

Photobucket

4 kommentarer:

bloggspejaren sa...

Bloggspejaren har skrivit om det här inlägget!

Cake sa...

Eftersom jag tydligen suger på att läsa engelska böcker,köpte jag Marilyn Manson på svenska oxå.Så är du sugen kan du få "ärva" den på engelska om du vill.

Hanna sa...

Åh, vilken tur jag har, gärna! :) Har tänkt köpa den jättelänge nu, men det är så många böcker jag vill ha så den ha fått stå på lut så att säga.

Originalspråk är ju sjukt mycket bättre att läsa på (engelska alltså), men kan vara jävligt drygt ibland - ibland fuskar jag med med svenska böcker, för en del är så jobbiga annars :)

Anonym sa...

Vilken intressant läsning!