03 juni 2009

Miffy-nostalgi.

Ja, ni kommer väl ihåg Miffy, eller har alla likt Erika glömt? Jag minns mest looken, men jag tror även att jag läste en hel del Miffy-böcker när jag var liten. Miffy är en kvinnlig vit kanin helt enkelt.

Miffy kom till 1955 av en kille som hette Dick Bruna & detta grundat på en gonattsaga han brukade berätta för sin äldsta son. Miffy är alltså nu över 50 år gammal! Miffy har det skrivits massor av böcker om (böckerna riktar sig till åldern ca 4-8) & hon har även visats en hel del på tv, fast då i "dockversion".

Man kan lätt förväxla Miffy med japanska My Melody, men Miffy är nederländsk & kanske lite enklare ritad.


Det finns många karaktärer i Miffy (föräldrar, syskon, kaninkompisar m.m), men de mest återkommande är:

Poppy Pig - en gristant som kom till världen 1977 & då fick en egen bok. Hon har en niece som heter Grunty.

Boris & Barbara - två björnar som är kära i varandra. De är äldre än Miffy, men kom till först 1989.

Snuffy - kom till 1969 & är en brun kvinnlig hund.

Mycket kvinns i Miffy för ovanlighetens skull!

Ja, där har ni Miffy. Jag kommer som sagt allra mest ihåg utseendet & själva bokformatet, men inte så mycket mer. Dock var man väl typ 4 år när det bar sig.

Photobucket

1 kommentar:

Ea sa...

Harreligen, nu känner jag mig verkligen uppdaterad :).

Vi går ut, hör av dig om ni tar er ut.