27 juni 2009

Konsten att recensera är inte självklar.

... & här är ännu en anledning till att jag mår sjukt dåligt över att jag valde bort Borlänge i år- The Sounds!

De har absolut inte fått någon höjdarrecension, men allvarligt, vem bryr sig? Jag hade varit sjukt nöjd om jag fått se dem en gång till, det var lätt det bästa jag såg 2007.

Recensioner är alltid ett aber. Musikkritiker skickas hit & dit & förväntas recensera saker, ibland hamnar en popsnubbe på The Haunted & en hårdrockskritiker på Celine Dion. För att recensera saker bra så krävs det ju först & främst att man vet vad man ska se, men sen även bandets historia, deras hitar & deras floppar & allt därimellan, annars har man ju inget att gå på.

Sen är recensioner minst sagt väldigt personliga beroende på vad du känner inför bandet/filmen/boken etc. Det enda man kan tycka & stå fast vid är typ "Ljudet var värdelöst!" & sådant.


...så, JA. Jag är jävligt sur att jag sitter här i inlandet när Sveriges bästa band spelar i ett soligt Borlänge. Damn!

(Här är förövrigt en recension a´la Expressen - en bättre recension!)

Photobucket