12 juni 2009

Kärt barn har många namn?

Jag är uppväxt med att ovanstående kallas dammsugare, eller trådrullar - real name är punschrullar va? Kontentan är att jag tycker att jag hört allt, men Baby säger filmrullar, det upptäckte jag bara häromdagen.

Finns det några fler namn jag missat? Filmrulle är ju helt crazy.

Photobucket

4 kommentarer:

Fia sa...

Haha! Fan Stefan har ju sjukt mycke konstiga ord för det mesta! Filmrullar?! Helt ärligt aldrig hört! :D

Sofia sa...

Det är nog ett vanligt pite-uttryck. Jag sa alltid filmrullar förut (det har jag dock tränat bort eftersom ingen i södra sverige förstod mig). =)

Emelie sa...

Har hört dom som kallar dom för Stockholmare! Skitig i båda änderna. Eller hur dom nu sa till mig ;)

Hanna sa...

Sofia har nog rätt, jag har nu förstått att det måste vara en pitegrej - fler därifrån säger filmrulle. Dock fattar jag inte ordet, men jag kanske tolkade det fel. Babys mamma höll fram en kamerafilmrulle & visade & det måste ju betytt att det var en sådan som liknades.

Jag tänkte film som video liksom & fattade därför ingenting - "filmrulle", vad är det!?

Jag är född i farstun uppenbarligen ;)

Stockholmare var nåt nytt Emelie, men där har vi ännu ett ord...dock kanske man ska undvika att använda det ordet på ett kondis på stureplan ;)